Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανησυχία από τα 79 συνολικά θετικά κρούσματα στις Φυλακές και τα 50 στην «Κιβωτό της Αγάπης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού στην αχαϊκή πρωτεύουσα καθώς πέρασε για μια ακόμα φορά το φράγμα του τριψήφιου αριθμού, με 103 νέα κρούσματα.

Η Αχαΐα παραμένει επιβαρημένη επιδημιολογικά περιοχή καθώς εκτός από την μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα προέκυψαν δύο νέες εστίες της πανδημίας σε κλειστές δομές με την βεντάλια να ανοίγει συνεχώς.
Την ίδια ώρα η πίεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας εντείνεται καθώς ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας έφθασε τους 108.

Οι 84 νοσηλεύονται στις κλινικές κορωνοϊού, ανάμεσά τους και μια 35χρονη έγκυος, ενώ οι άλλοι 24 δίνουν τη μάχη τους στις ΜΕΘ Covid -19.
-Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται 43 ασθενείς στην Κλινική και άλλοι 6 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
-Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στις τρεις Κλινικές Κορωνοϊού νοσηλεύονται 41 επιβεβαιωμένα περιστατικά, δέκα ύποπτα και 18 βαρύτερα στην ΜΕΘ.

ΚΑΙ 15ΧΡΟΝΗ

Ανάμεσα στους ασθενείς και ένα 15χρονο κορίτσι από την Αχαΐα, το οποίο νοσηλεύεται στην παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο με έντονο πονοκέφαλο και το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό και διακομίστηκε στο ΠΓΝΠ. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται καλή σύμφωνα με τον διευθυντή της Παιδιατρικής του ΠΓΝΠ Γαβριήλ Δημητρίου. Επίσης νοσηλεύονται τρία περιστατικά ως ύποπτα και αναμένονται αποτελέσματα, ενώ χθες αναμένετο να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο το 22 ημερών βρέφος από την Πάτρα το οποίο προσβλήθηκε από τον ιό ενώ θετική είχε διαγνωστεί και η μητέρα του.

9 ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ «ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ»

Στις φυλακές του Αγίου Στέφανου της Πάτρας χθες εντοπίστηκαν εννέα επιπλέον κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 79, ενώ αρνητικά βγήκαν τα τεστ στους κρατούμενους της Β΄ Πτέρυγας.
Στο ίδρυμα Παιδιών με βαριές αναπηρίες «Κιβωτός της Αγάπης» προέκυψαν από τις χθεσινές απαντήσεις των μοριακών τεστ, 33 θετικοί τρόφιμοι και 17 εργαζόμενοι.
Και στις δύο περιπτώσεις ελήφθησαν τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, όμως παραμένουν κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τυχόν εμφάνιση νέων κρουσμάτων.

«ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ»

Η πρόεδρος της «Κιβωτού της Αγάπης» Κατερίνα Νικολάου και η πρόεδρος των εργαζομένων του Ιδρύματος κα Πελεκούδα επανέλαβαν σε χθεσινές δηλώσεις τους, ότι επιβάλλεται να τεθούν σε προτεραιότητα για εμβολιασμό οι τρόφιμοι αλλά και οι εργαζόμενοι της κλειστής δομής.
Παράλληλα, ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο να τους προμηθεύσει με υγειονομικό υλικό καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες και έλαβαν την διαβεβαίωση πως θα το έχουν άμεσα.

«ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ
ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

Σε ανάρτησή του σς σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής του κλειστού καταστήματος φυλακών της Πάτρας, Αντώνης Ζήκος ανέφερε πως «δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του καταστήματος που τήρησαν απαρέγκλιτα όλες τις οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο, επιδεικνύοντας υψηλά επίπεδα ατομικής ευθύνης, ο ιός μας επισκέφθηκε. Με συλλογική προσπάθεια και υπομονή θα βγούμε νικητές από αυτήν την κρίση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ΕΟΔΥ, την 6η ΥΠΕ για την άμεση ανταπόκριση σε κάθε αίτημα μας για διεξαγωγή επαναλαμβανομένων τεστ σε προσωπικό και κρατούμενους καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για χορήγηση υλικού και εξοπλισμού στη μάχη ενάντια στον ιό».


Ροή ειδήσεων

Advertisement