Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα-Παρέμβαση Καββαδία για την Κανακάρη:«Να ληφθούν μέτρα για στη στάθμευση»

Δημοσιεύθηκε

στις

O Πατρινός Μηχανολόγος Μηχανικός-Οικονομολόγος, Γιώργος Καββαδίας, με επιστολή του, στον Διοικητή της Τροχαίας Πατρών, ζητά μέτρα για την στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή της Κανακάρη, Πουκεβίλ κ.α.
Ειδικότερα αναφέρει:

«Είμαι 38 χρόνια μηχανικός και 43 χρόνια οδηγός, έχω ασχοληθεί και με ατυχήματα και με πραγματογνωμοσύνες παλιότερα σε συνεργασία με την Υπηρεσία σας. Στη περιοχή ζώ χρόνια. Έχω γραφείο στην οδό Πουκεβίλ 28 και Κορίνθου, ενω παρκάρω το Ι.Χ. μου σε χώρο στάθμευσης, στην οδό Πουκεβίλ 32, πάνω από την Κορίνθου.
Πολύ συχνά, καθημερινά κάνω τη διαδρομή Πουκεβίλ άνοδος (συναντάω και αντίθετα κινούμενους στη Πουκεβίλ). Κίνδυνος πρώτος Πουκεβιλ και Κανακάρη όπου έρχονται οχήματα με μεγάλη ταχύτητα χωρίς ορατότητα. Παρκαρισμένα παντού κ.λ.π. και μετέπειτα δεξιά στη Κανακάρη και διασταύρωση Κανακάρη και Ζαΐμη.(κίνδυνος δεύτερος και πολύ μεγάλος),
Διαβάζω ότι παραβίασε όχημα το STOP προφανώς ερχόμενο από τη Κανακάρη.
Κύριοι ,είναι αδύνατο να μην “παραβιασθεί” το STOP. Δεν έχουν όλοι οι οδηγοί, ούτε την εμπειρία, ούτε την υπομονή και την επιμέλεια.
Στην διασταύρωση Κανακάρη και Ζαΐμη δε υπάρχει ορατότητα καμία για τον επι της Κανακάρη κινούμενο οδηγό…
Επί της Ζαΐμη στη δεξιά πλευρά, όπως κατεβαίνεις και ακριβώς στη γωνία με Κανακάρη είναι πάντα μα πάντα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε μηδενική απόσταση από τη διασταύρωση. Συχνά δε, προεξέχει μπροστινό τμήμα αυτοκινήτου, φράζοντας μέρος της Κανακάρη για τον οδηγό που πάει να βγει στη διασταύρωση με τη Ζαΐμη.
Αποτέλεσμα: Ο οδηγός επί της Κανακάρη κοιτάζοντας αριστερά δεν έχει καμία ορατότητα και εγώ συχνά βγαίνω χωρίς να καταφέρω να είμαι βέβαιος ότι κάποιος που κατεβαίνει τη Ζαΐμη δεν θα εμφανιστεί ξαφνικά.
Αυτονόητο δυστυχώς ότι οι κινούμενοι επι της Ζαΐμη: Πρώτον τρέχουν και δεύτερον δε δίνουν καμία προσοχή με τη λογική ότι έχουν προτεραιότητα.
Αν δεν αστυνομευτεί το παρκάρισμα το παράνομο επί της διασταύρωσης, αν δεν βάλετε κορίνες κοντά στο πεζοδρόμιο ώστε να μην παρκάρουν στη Ζαΐμη σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από τη διασταύρωση όπως ορίζει ο Κ.Ο.Κ, δυστυχώς θα έχουμε και ατυχήματα και θύματα.
Η Κανακάρη μετά τη διάνοιξη δημιουργεί φόρτο στη διασταύρωση αυτή. Άρα οι πιθανότητες μεγάλες. Οι επί της Ζαϊμη, εκτός του ότι κινούνται με ταχύτητα, συχνά δεν έχουν σωστή αντίδραση και ετοιμότητα όταν βρουν μπροστά τους ένα όχημα να βγαίνει από την Κανακάρη.
Μου έχει κάνει εντύπωση ειλικρινά, ότι ποτέ μα ποτέ, δεν έχω κλήση για παράβαση σε όχημα που είναι σταθμευμένο σε απόσταση μηδέν από τη διασταύρωση. Αφήστε που έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί λαο οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Διευκρινίζοντας ότι το πιο πάνω σκοπό έχει να διευκολύνει ώστε να αποφευχθούν και άλλα ατυχήματα».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement