Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αργύρης Τζουβελέκης: «Δεν υπάρχει πια χρόνος, τηρήστε τα μέτρα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απτή απόδειξη με το συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα που απεικονίζει τη ραγδαία αυξητική πορεία της πανδημίας στην Αχαΐα δικαιολογεί απόλυτα την έκδηλη ανησυχία και τις αποφάσεις κυβέρνησης και ΕΟΔΥ για την προέκταση του Lockdown με ειδική αναφορά στην Αχαΐα

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Δ/ντή της Πνευμονολογικής Κλινικής και υπεύθυνο της 2ης Κλινικής Covid-19 του ΠΓΝΠΑργύρη Τζουβελέκη κλιμακώνεται ανησυχητικά η όξυνση της πανδημίας και κυρίως στην ΜΕΘ που φιλοξενούσε χθες 18 ασθενείς, γεγονός που εκφράζει την εμφανή πλέον πίεση στο Σύστημα Υγείας της περιοχής.
“Το σχεδιάγραμμα που απεικονίζει την πορεία της πανδημίας για να αντιληφθούν όλοι σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και τι σημειολογεί αυτή η κατάσταση. Είναι προφανές με τον αριθμό των νοσηλευομένων (23, 20, 10) στις τρεις Κλινικές Covid-19 και 18 στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ, πως η κατάσταση έχει σημάνει ηχηρά τον κώδωνα του κινδύνου. Τα προγνωστικά με βάση τα στατιστικά στοιχεία, δηλώνουν πως θα έχουμε περαιτέρω αυξητική πορεία και αυτό σημαίνει ότι θέτουμε σε κίνδυνο το Σύστημα Υγείας αν δεν ληφθεί άμεσα, χθες, η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Αν δεν θέσουμε σε συναγερμό την ατομική και συλλογική ευθύνη».
ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement