Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αργύρης Τζουβελέκης: «Δεν υπάρχει πια χρόνος, τηρήστε τα μέτρα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απτή απόδειξη με το συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα που απεικονίζει τη ραγδαία αυξητική πορεία της πανδημίας στην Αχαΐα δικαιολογεί απόλυτα την έκδηλη ανησυχία και τις αποφάσεις κυβέρνησης και ΕΟΔΥ για την προέκταση του Lockdown με ειδική αναφορά στην Αχαΐα

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Δ/ντή της Πνευμονολογικής Κλινικής και υπεύθυνο της 2ης Κλινικής Covid-19 του ΠΓΝΠΑργύρη Τζουβελέκη κλιμακώνεται ανησυχητικά η όξυνση της πανδημίας και κυρίως στην ΜΕΘ που φιλοξενούσε χθες 18 ασθενείς, γεγονός που εκφράζει την εμφανή πλέον πίεση στο Σύστημα Υγείας της περιοχής.
“Το σχεδιάγραμμα που απεικονίζει την πορεία της πανδημίας για να αντιληφθούν όλοι σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και τι σημειολογεί αυτή η κατάσταση. Είναι προφανές με τον αριθμό των νοσηλευομένων (23, 20, 10) στις τρεις Κλινικές Covid-19 και 18 στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ, πως η κατάσταση έχει σημάνει ηχηρά τον κώδωνα του κινδύνου. Τα προγνωστικά με βάση τα στατιστικά στοιχεία, δηλώνουν πως θα έχουμε περαιτέρω αυξητική πορεία και αυτό σημαίνει ότι θέτουμε σε κίνδυνο το Σύστημα Υγείας αν δεν ληφθεί άμεσα, χθες, η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Αν δεν θέσουμε σε συναγερμό την ατομική και συλλογική ευθύνη».
ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η εικόνα της εισόδου / εξόδου της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτή είναι η εικόνα της βόρειας εισόδου / εξόδου της Πάτρας (προς Αθήνα). Αποκατάσταση πεζοδρομίων και νησίδας με νέο πράσινο, νέο οδόστρωμα και νέοι λαμπτήρες led.

Το μόνο που απομένει – και θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος του δρόμου – είναι οι διαγραμμίσεις. Η αλήθεια είναι πως η Πάτρα απέκτησε μία νοικοκυρεμένη και πολύ πιο όμορφη είσοδος / έξοδος. Σημασία έχει όμως και να διατηρηθεί έτσι. Εξάλλου, το δύσκολο είναι πάντα η συντήρηση και όχι η ανακατασκευή…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μια παλιά ΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με μια παλιά Ε.Δ.Ε. που είχε διαταχθεί για μια υπόθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τι έχει συμβεί; Έχει ολοκληρωθεί; Και ποια ήταν τα αποτελέσματα της;

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λιγοστοί και… me rapid test!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

H χθεσινή εκδήλωση της επίσημης εκκίνησης διαβούλευσης του νέου ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, παρουσία ελαχίστων φορέων λιγοστών παρόντων που εκπροσωπούσαν και τις ενότητες των φορέων της περιοχής (π.χ. την αυτοδιοίκηση α’ βαθμού εκπροσώπησε μόνο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Παπαδόπουλος) ενώ οι περισσότεροι φορείς παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδιικτυακά.

Φυσικά, όσοι ήσαν παρόντες στο μουσείο φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις. Και όχι μόνο… Υποβλήθηκαν και σε rapid test! Έξω από το μουσείο υπήρχε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργούσε τεστ σε όποιον προσερχόταν στο κτίριο.

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα