Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πεδίο… αντιπαράθεσης οι «149» της Κοινωφελούς-Ανακοίνωση “Ωρας Πατρών” και απάντηση Πλέσσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη δημοτική αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αποτέλεσε η ανάδειξη του θέματος χθες από τη «Γ» για την «περιπέτεια» των «149» της Κοινωφελούς Εργασίας, που ζητούν επιστροφή στην εργασία τους, έχοντας προσφύγει σε δικαστήριο της Αθήνας.

Το θέμα απέκτησε πολιτική διάσταση, καθώς η δημοτική αρχή μέσω του αντιδημάρχου, Διονύση Πλέσσα, εξέφρασε τη συμπαράσταση της, μεταφέροντας και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο η νομική υπηρεσία γνωμοδότησε αρνητικά ως προς την μεταφορά της εκδίκασης της υπόθεσης στα δικαστήρια της Αθήνας
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «149»

Οι «149» υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, για τη στάση της δημοτικής αρχής, υποστηρίζοντας ότι εξυφάνθηκε «καλοστημένο σχέδιο παραπλάνησης», καθώς- όπως αναφέρουν- «το παραμύθι “Ο καλός Δήμαρχος και η κακή Νομική Υπηρεσία” αναγνώστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών», υπογραμμίζοντας ότι δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η στάση της Νομικής Υπηρεσίας, απευθύνοντας το ερώτημα «εάν τελικά λειτουργεί με τις βουλές της δημοτικής αρχής και όχι ανεξάρτητα».
Μέσω του συνηγόρου τους, Δημήτρη Περπατάρη οι «149» θα επιδιώξουν τη δικαίωση τους, καθώς η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου στις 12 Μαρτίου.

«ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»:ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ

Στον απόηχο του δικαστηρίου των «149» της Κοινωφελούς και της αρνητικής γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών» εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως «περισσεύει η υποκρισία της δημοτικής αρχής με το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της για τους εργαζομένους στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας. Όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωση τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι «το παραμύθι ο καλός Δήμαρχος και η κακή νομική υπηρεσία αναγνώστηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Το σχέδιό τους αποκαλύφθηκε και θέματα αυτού του εμπαιγμού είναι οι 150 οικογένειες και συνεχίζουν διατυπώνοντας το ερώτημα, μήπως η νομική υπηρεσία λειτουργεί με τις βουλές της Δημοτικής αρχής και όχι ανεξάρτητα;»

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από πιέσεις της Ώρας Πατρών αλλά και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και ομόφωνα αποφασίστηκε η στήριξη των εργαζομένων στην εκδίκαση της υπόθεσης στα δικαστήρια Αθηνών. Αμείλικτα μπαίνουν τα ερωτήματα: ποιος διοικεί το δήμο η πολιτική εξουσία ή η νομική υπηρεσία; Η δημοτική αρχή έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα της στην νομική υπηρεσία; Η νομική υπηρεσία λειτουργεί σε όλα τα θέματα έτσι ή κατά επιλογή; Πού πήγε η ανυπακοή της δημοτικής αρχής;

Εξαντλήθηκε μάλλον την προεκλογική περίοδο με τα μεγάλα λόγια, τις υποσχέσεις, κλείνοντας τις υπηρεσίες του δήμου και βγάζοντας πύρινους λόγους ο κ. Πελετιδης από τα σκαλιά του δικαστικού Μεγάρου! Αυτά όμως προεκλογικά…
Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι βιώσαν τον απόλυτο εμπαιγμό από την δημοτική αρχή κάτι το οποίο καταγγέλλουν δημόσια. Εξ αρχής ως Ώρα Πατρών είχαμε εκφράσει ανησυχίες, ότι ο Δήμαρχος μετεκλογικά θα «κρυβόταν» πίσω από τη νομική υπηρεσία όπως επιβεβαιώνουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι. Η Ώρα Πατρών θα σταθεί δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους ξεσκεπάζοντας την υποκριτική στάση της Δημοτικής αρχής.
Η απόσταση του γραφείου σας κ. Πελετίδη από τα γραφεία της νομικής υπηρεσίας ένα λεπτό δρόμος …».

Πλέσσας: Φαρισαίοι υποκριτές

Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, με τοποθέτηση του, αργά χθες το απόγευμα, κατηγορεί τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι « για μια ακόμη φορά παίζει ύπουλο και υπονομευτικό ρόλο στον αγώνα των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στο Δήμο Πατρέων και προσπαθεί να στρέψει με  άθλιο τρόπο μια μικρή ομάδα εργαζομένων κατά της Δημοτικής Αρχής που είναι και ο μόνος σύμμαχός τους».

Ο κ. Πλέσσας αναφέρει, μεταξύ άλλων,  επίσης: «Κάνουν τους έκπληκτους ότι δεν γνωρίζουν πως η Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας είχε καταθέσει τη γνωμοδότηση της, η οποία διαβιβάστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου με σαφήνεια τοποθετείτο για το θέμα, όταν εισηγηθήκαμε την στήριξή των εν λόγω εργαζομένων και στα δικαστήρια της Αθήνας.

Τότε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ.Σ. «ποίησε την νήσσαν», κοινώς  «έκανε την πάπια».

Τώρα εμφανίζεται τάχα αιφνιδιασμένη και έκπληκτη για την στάση της Νομικής Υπηρεσίας.

Εγκαλούν την Δημοτική Αρχή ενώ γνωρίζουν  ότι οι Νομικοί  δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, λειτουργούν στα πλαίσια των νόμων και  οι γνωμοδοτήσεις και οι νομικές ενέργειες τους κινούνται στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, άσχετα από το ποιος είναι Δημοτική Αρχή».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

O αγιασμός στο ΔΠΙΕΚ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στον προαύλιο χώρο του ΔΠΙΕΚ Πάτρας ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο παρουσία του Διευθυντή του ΔΠΙΕΚ Πατρών Νικόλαου Κατσώνη, του Υποδιευθυντή Γιώργου Γιωτόπουλου Γκαθώς και του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού.

Στην τελετή αγιασμού του ΠΔΙΕΚ παρευρέθηκε και εκπροσώπησε τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον απόδημο Ελληνισμό κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, η Διευθύντρια του Ιδιαίτερου γραφείου κ. Ολυμπία Μπάρλου, τ. Υποδιευθύντρια επί σειρά ετών στα ΔΙΕΚ.
Επίσης, το παρόν έδωσαν η Χριστίνα Αλεξοπούλου, βουλευτής της Ν.Δ., και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Παναγιώτης Πετρόπουλος, πάντα με τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων για τον κορονοϊό.
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε σε όλους τους καταρτιζόμενους, τους παρότρυνε να ζητούν πάντα τη βοήθεια του Θεού σε ό,τι κάνουν και τους ευχήθηκε μια επιτυχημένη σπουδαστική χρονιά.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χριστίνα Αλεξοπούλου : Δήλωση συγχαρητηρίων στην Αντωνία-Φιλίππα Γιαννακοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η νεαρή πατρινή αθλήτρια πυγμαχίας Αντωνία-Φιλίππα Γιαννακοπούλου μας γέμισε σήμερα μεγάλη χαρά και περηφάνια. Κατακτώντας τη μεγαλύτερη διεθνή διάκριση στην ιστορία της πατραϊκής πυγμαχίας με τον τίτλο της πρωταθλήτριας
Ευρώπης νέων-νεανίδων, έδειξε τι μπορεί να κάνει ο αθλητισμός, η δύναμη της νιότης και η γυναικεία θέληση. Θερμά συγχαρητήρια στην ίδια, την οικογένειά της, τους προπονητές της και την ιστορική ομάδα της Παναχαϊκής.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορυφώθηκε το Pink the City 2021 με ροζ πινελιές σε όλη την πόλη-Αφιερωμένο στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα-ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Για πρώτη χρονιά φέτος, η «ψυχή» του Pink the City, της κορυφαίας διοργάνωσης του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, η Λιολιώ Κολυπέρα απουσίαζε

Μέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων του Pink the City 2021, που η ίδια είχε σχεδιάσει τελέστηκε το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της.

Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, αφιέρωσαν τις δια ζώσης αλλά και διαδικτυακές εκδηλώσεις στη μνήμη της.

«Φέτος για την Λιολιώ μας» είναι το σύνθημά τους και προτρέπουν τους πολίτες να κατακλύσουν την πόλη με ροζ πινελιές παντού, εφόσον λόγω της πανδημίας το ροζ ποτάμι δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας (Πάκυ Καραλή – αντιπρόεδρος, Αγγελική Στεφανάκη – γραμματέας, Χρυσάφω (Χριστίνα) Γιούρτη –ταμίας, Νόπη Σάντα – έφορος, Δέσποινα Μαλλιώρη, Γεωργία Μοσχονά, Ειρήνη Χυτοπούλου, Μαρία Ζακυνθινού, Άννα Γουρζή και άλλοι μαζί με όλο το επιστημονικό προσωπικό, τους εκπροσώπους αρχών και φορέων, μεταξύ των οποίων η αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη και όλα τα μέλη και τους φίλους τους, βρέθηκαν το πρωί, στην Πλατεία Γεωργίου, μπροστά στο περίπτερο φορώντας το pink t-shirt, ώστε να στείλουν το ηχηρό μήνυμα της πρόληψης παντού.
Σημαντική και ευρηματική η συμβολή στην ημέρα, από τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων, με δυο συνθέσεις που σχεδίασαν και δημιούργησαν στις πλατείες Τριών Συμμάχων και Γεωργίου.

Στην Τριών Συμμάχων τοποθετήθηκε ροζ σύνθεση που συμβολίζει την προτομή γυναίκας, ενώ στην πλατεία Γεωργίου ένα χέρι το οποίο κρατά μια ροζ κορδέλα και περιστοιχίζεται από άνθη, συμβολίζοντας την προσφορά και την ελπίδα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα