Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πεδίο… αντιπαράθεσης οι «149» της Κοινωφελούς-Ανακοίνωση “Ωρας Πατρών” και απάντηση Πλέσσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη δημοτική αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αποτέλεσε η ανάδειξη του θέματος χθες από τη «Γ» για την «περιπέτεια» των «149» της Κοινωφελούς Εργασίας, που ζητούν επιστροφή στην εργασία τους, έχοντας προσφύγει σε δικαστήριο της Αθήνας.

Το θέμα απέκτησε πολιτική διάσταση, καθώς η δημοτική αρχή μέσω του αντιδημάρχου, Διονύση Πλέσσα, εξέφρασε τη συμπαράσταση της, μεταφέροντας και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο η νομική υπηρεσία γνωμοδότησε αρνητικά ως προς την μεταφορά της εκδίκασης της υπόθεσης στα δικαστήρια της Αθήνας
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «149»

Οι «149» υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, για τη στάση της δημοτικής αρχής, υποστηρίζοντας ότι εξυφάνθηκε «καλοστημένο σχέδιο παραπλάνησης», καθώς- όπως αναφέρουν- «το παραμύθι “Ο καλός Δήμαρχος και η κακή Νομική Υπηρεσία” αναγνώστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών», υπογραμμίζοντας ότι δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η στάση της Νομικής Υπηρεσίας, απευθύνοντας το ερώτημα «εάν τελικά λειτουργεί με τις βουλές της δημοτικής αρχής και όχι ανεξάρτητα».
Μέσω του συνηγόρου τους, Δημήτρη Περπατάρη οι «149» θα επιδιώξουν τη δικαίωση τους, καθώς η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου στις 12 Μαρτίου.

«ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»:ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ

Στον απόηχο του δικαστηρίου των «149» της Κοινωφελούς και της αρνητικής γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών» εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως «περισσεύει η υποκρισία της δημοτικής αρχής με το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της για τους εργαζομένους στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας. Όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωση τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι «το παραμύθι ο καλός Δήμαρχος και η κακή νομική υπηρεσία αναγνώστηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Το σχέδιό τους αποκαλύφθηκε και θέματα αυτού του εμπαιγμού είναι οι 150 οικογένειες και συνεχίζουν διατυπώνοντας το ερώτημα, μήπως η νομική υπηρεσία λειτουργεί με τις βουλές της Δημοτικής αρχής και όχι ανεξάρτητα;»

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από πιέσεις της Ώρας Πατρών αλλά και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και ομόφωνα αποφασίστηκε η στήριξη των εργαζομένων στην εκδίκαση της υπόθεσης στα δικαστήρια Αθηνών. Αμείλικτα μπαίνουν τα ερωτήματα: ποιος διοικεί το δήμο η πολιτική εξουσία ή η νομική υπηρεσία; Η δημοτική αρχή έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα της στην νομική υπηρεσία; Η νομική υπηρεσία λειτουργεί σε όλα τα θέματα έτσι ή κατά επιλογή; Πού πήγε η ανυπακοή της δημοτικής αρχής;

Εξαντλήθηκε μάλλον την προεκλογική περίοδο με τα μεγάλα λόγια, τις υποσχέσεις, κλείνοντας τις υπηρεσίες του δήμου και βγάζοντας πύρινους λόγους ο κ. Πελετιδης από τα σκαλιά του δικαστικού Μεγάρου! Αυτά όμως προεκλογικά…
Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι βιώσαν τον απόλυτο εμπαιγμό από την δημοτική αρχή κάτι το οποίο καταγγέλλουν δημόσια. Εξ αρχής ως Ώρα Πατρών είχαμε εκφράσει ανησυχίες, ότι ο Δήμαρχος μετεκλογικά θα «κρυβόταν» πίσω από τη νομική υπηρεσία όπως επιβεβαιώνουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι. Η Ώρα Πατρών θα σταθεί δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους ξεσκεπάζοντας την υποκριτική στάση της Δημοτικής αρχής.
Η απόσταση του γραφείου σας κ. Πελετίδη από τα γραφεία της νομικής υπηρεσίας ένα λεπτό δρόμος …».

Πλέσσας: Φαρισαίοι υποκριτές

Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, με τοποθέτηση του, αργά χθες το απόγευμα, κατηγορεί τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι « για μια ακόμη φορά παίζει ύπουλο και υπονομευτικό ρόλο στον αγώνα των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στο Δήμο Πατρέων και προσπαθεί να στρέψει με  άθλιο τρόπο μια μικρή ομάδα εργαζομένων κατά της Δημοτικής Αρχής που είναι και ο μόνος σύμμαχός τους».

Ο κ. Πλέσσας αναφέρει, μεταξύ άλλων,  επίσης: «Κάνουν τους έκπληκτους ότι δεν γνωρίζουν πως η Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας είχε καταθέσει τη γνωμοδότηση της, η οποία διαβιβάστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου με σαφήνεια τοποθετείτο για το θέμα, όταν εισηγηθήκαμε την στήριξή των εν λόγω εργαζομένων και στα δικαστήρια της Αθήνας.

Τότε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ.Σ. «ποίησε την νήσσαν», κοινώς  «έκανε την πάπια».

Τώρα εμφανίζεται τάχα αιφνιδιασμένη και έκπληκτη για την στάση της Νομικής Υπηρεσίας.

Εγκαλούν την Δημοτική Αρχή ενώ γνωρίζουν  ότι οι Νομικοί  δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, λειτουργούν στα πλαίσια των νόμων και  οι γνωμοδοτήσεις και οι νομικές ενέργειες τους κινούνται στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, άσχετα από το ποιος είναι Δημοτική Αρχή».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement