Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Όταν διαμαρτύρεσαι για τα αυτονόητα-Γράφει ο Χάρης Τσίτσικας

Δημοσιεύθηκε

στις

Όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί σε όλοι τη Χώρα έχουν ξεπεράσει εαυτούς βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή. Όπου απαιτήθηκε προέταξαν το δημόσιο συμφέρον και χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος.

Σε σύνορα, νησιά, στην μάχη κατά της μεγαλύτερης πανδημίας της νεότερης ιστορίας. Παντού με φιλότιμο και με ηθικό.
Όλοι αυτοί λοιπόν οι σύγχρονοι για μένα ήρωες δεν ανταμείφθηκαν ποτέ για όλα αυτά που πρόσφεραν από την Πολιτεία . Διαχρονικά ένα χτύπημα στην πλάτη και αυτό είναι όλο.
Κανένας δεν έχει σκύψει να λύσει προβλήματα όπως το επικίνδυνο και ανθυγιεινό, ένα σύγχρονο βαθμολόγιο, διορισμό υπηρεσιακών ιατρών, αποδέσμευση από τις ακούσιες νοσηλείες, τις μεταγωγές κρατουμένων. Θέματα που καίνε και που διαιωνίζονται ακόμα και σήμερα χωρίς κανένας να θέλει να δώσει λύσεις καθώς υπάρχει η αντίληψη της καυτής πατάτας και των τυχόν συνεπειών. Όλοι βέβαια αντιλαμβάνονται τα προβλήματα αυτά αλλά πάντα υπάρχει κάποια δυσκολία….άλλοτε έλλειπαν τα χρήματα, άλλοτε λείπουν οι προσλήψεις στις φυλακές, άλλοτε πρέπει να εκπαιδευτούν άτομα στο ΕΚΑΒ για την ανάληψη των ακούσιων νοσηλειών πάντα όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που κατά περίεργο τρόπο η πολιτεία δυσκολεύεται να λύσει. Όχι τώρα. Εδώ και είκοσι χρόνια. Όταν άλλες αποφάσεις λαμβάνονται σε λίγες μέρες όπως οι προσλήψεις χιλίων ατόμων στα πανεπιστήμια. Ο αστυνομικός όμως εκεί. Πάντα στην πρώτη γραμμή…
Οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ όπως πληροφορηθήκαμε έρχεται νόμος για την θεσμοθέτηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών λαμβάνουν επικίνδυνο επίδομα έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και επί 20 έτη είναι απαλλαγμένοι από τις Μεταγωγές στην πλάτη της Αστυνομίας τι και αν ένας από τους λόγους πρόσληψης τους ήταν αυτός, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δικά τους νοσοκομεία τα Σώματα Ασφαλείας δυστυχώς όχι. Πλήθος άλλων παραδειγμάτων δυστυχώς δείχνουν ότι η κατάσταση θα παραμένει η ίδια. Γιατί άραγε;
Αν και τώρα με έναν Υπουργό με τόση εμπειρία σε θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας και με μια πολιτική ηγεσία που προέρχεται από τα σπλάχνα του Σώματος δεν δοθούν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα τότε δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία.
Το χτύπημα στην πλάτη και η κατανόηση ότι έχετε δίκιο αλλά….δεν επαρκούν πλέον.
Κάποτε ως υπερεσιακοί παράγοντες έβρισκαν πολλές φορές τοίχος στους πολιτικούς τους προϊσταμένους αφουγκραζόμενοι τα χρόνια αυτά προβλήματα τώρα όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για τομές καθώς οι ίδιοι είναι αυτοί που χαράζουν πολιτική ως πολιτικοί πλέον προϊστάμενοι του Υπουργείου μας.
Το τεράστιο εξοπλιστικό στοίχημα πήρε σάρκα και οστά και πλέον θα μπορούν οι συνάδελφοι να έχουν πιο σύγχρονα μέσα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους μένουν πολλά ακόμα τα οποία θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν καθώς η πολιτική Ηγεσία γνωρίζει τον τρόπο.
Εμείς όλες οι Ενώσεις δυστυχώς θα παλεύουμε για τα αυτονόητα …τα αυτονόητα τελικά είναι πολλές φορές τα πιο δύσκολα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement