Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Θα κριθούν πολλά από στην σημερινή αναμέτρηση

Δημοσιεύθηκε

στις

 Η Παναχαϊκή υποδέχεται (14:45) την Ξάνθη με στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης

 

ΤΟΥ ΧΑΡΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Πολλά θα κριθούν από το σημερινό αποτέλεσμα για το μέλλον της Παναχαϊκής στην Σούπερ Λιγκ 2.

Οι κοκκινόμαυροι υποδέχονται σήμερα (14:45) στην αυλαία του πρώτου γύρου, στο γήπεδο της Αγυιάς την δυνατή Ξάνθη με μοναδικό στόχο να αποκτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Μια νίκη που θα δώσει στην ομάδα την ευκαιρία να παραμείνει ζωντανή στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος αφού βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά την μικρή συγκομιδή βαθμών στην Κρήτη (μια ισοπαλία και μία ήττα).

 

ΜΕ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στο αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με πρωινή προπόνηση στο γήπεδο της Αγυιάς όπου έγιναν και οι τελευταίες δοκιμές από τον Χρήστο Παρασκευόπουλο.

Στη χθεσινή προπόνηση συμμετείχε και ο Τζέιμς Σταμόπουλος ο οποίος θα συμπεριλήφθη κανονικά στην αποστολή και έτσι η μοναδική απουσία είναι αυτή του τραυματία Νίκου Κουσκουνά.

Ο νέος τεχνικός δεν ανακοίνωσε χθες την αποστολή και ενημέρωσε όλους τους παίκτες να είναι στο γήπεδο και η τελική 20άδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΡΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ένα από τα αρκετά κοινά που υπάρχουν αυτή την στιγμή με την Ξάνθη είναι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Το τιμόνι… της «κοκκινόμαυρης» ομάδας ανέλαβαν οι Παρασκευόπουλος, Σπηλιόπουλος ενώ στην Ξάνθη θα είναι ένας παλιός γνώριμος της Παναχαϊκής, ο Γιώργος Μαραντάς ο οποίος έχει αναλάβει υπηρεσιακός.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων όταν υπάρχει αλλαγή τεχνικής ηγεσίας οι παίκτες αλλάζουν ψυχολογία και ενδεχομένως βγάζουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.

 

ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Η ΞΑΝΘΗ

Στην αποστολή της Ξάνθης για το παιχνίδι στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή δεν συμπεριλαμβάνεται ο τιμωρημένος Πάτρικ Έμπερτ, οι τραυματίες Στάθης, Παπάζογλου Θ., Δημούτσος, Βασίλεφ, Αλή και ο Γιούρι Σχρόιεν που έχασε προπονήσεις, ενώ για πρώτη φορά τίθεται σ’ αυτή το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Μπέκα Μικελτάτζε.

Αναλυτικά η αποστολή του ΑΟΞ: Ίτσο, Κέλαβα, Παντελιάδης, Γκαρσία, Βαλμάς, Έλλιοτ, Τζούρμαν, Τσαμούρης, Παπάζογλου Τ., Πέτροβιτς, Βέρκερ, Μπριλάντε, Θυμιάνης, Τεσίγια, Τάτος, Σουλεϊμάν, Βόλτερς, Σιατραβάνης, Ντίνας, Καπνίδης, Μικελτάτζε, Μυστακίδης.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΒΟΡΙ

Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος σήμερα και μέχρι στιγμής αυτό που έχουμε ως εικόνα είναι ότι όλες οι ομάδες πλην κάποιων εξαιρέσεων βράζουν… στο ίδιο «καζάνι». Με λίγα λόγια κάποιο ξεκάθαρο, μεγάλο φαβορί, προς το παρόν δεν έχει φάνει αφού όλοι έχουν απολέσει βαθμούς ακόμα και από ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι μεγάλη ευκαιρία φέτος η Παναχαϊκή να μπορέσει να σταθεί όρθια και να διεκδικήσει την άνοδο στα σαλόνια… της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

ΜΠΑΡΛΟΣ: «Μένουν 12 τελικοί, θέλω τσαμπουκά»

Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής Γιώργος Μπάρλος κατάφερε τελικά χθες να πάει στο γήπεδο και να ντοπάρει τους κοκκινόμαυρους για το σημερινό παιχνίδι με την Ξάνθη.

Ο ίδιος τους ανέφερε να βγάλουν τσαμπουκά και ποδοσφαιρική αλητεία κάτι που πιστεύει ότι είναι το μόνο που λείπει. Δεν παρέλειψε να τους τονίσει ότι πιστεύει σε αυτούς.

Επισήμανε ότι υπάρχουν 12 τελικοί και πρέπει να «φτύσουν» αίμα μέσα στο γήπεδο ενώ έκλεισε με το ότι η διοίκηση τους τα παρέχει όλα.

 

ΕΜΠΕΙΡΟΣ Ο ΡΕΦΕΡΙ ΑΝ. ΓΚΑΜΑΡΗΣ

O Ανδρέας Γκάμαρης από τον Σύνδεσμο Αθηνών ορίστηκε θα διευθύνει το σημερινό ματς της Κυριακής ανάμεσα στην Παναχαϊκή και την Ξάνθη.

Ο 38χρονος ρέφερι θεωρείται από τους καλούς διαιτητές ενώ πέρυσι ανέβηκε στον πίνακα των ρέφερι οι οποίοι θα σφυρίζουν αγώνες της Σούπερ Λιγκ.

Βοηθοί του θα είναι ο Γιάννης Καραλής (Ηλεία), ο Γιώργος Χριστοδούλου (Ημαθίας) και 4ος ο Άγγελος Μπακογιάννης (Αθηνών).

 

 ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Ξανά στην κορυφή ο Ιωνικός, δεύτερος ο Διαγόρας

Συνεχίστηκε χθες το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 με την 11η αγωνιστική με τρεις αναμετρήσεις και με τον Ιωνικό να επιστρέφει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού απέσπασε ένα σπουδαίο «διπλό» επί των Χανιών (0-1), χάρη στον Κάστρο ο οποίος βρήκε δίχτυα λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Σημαντική ήταν και η νίκη του Διαγόρα με 1-0 επί του Καραϊσκάκη με τους γηπεδούχους να «σκαρφαλώνουν» στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τέλος ισόπαλο τέλειωσε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦ Ιεράπετρας και τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα με τους σκόρερ έχουν ως εξής:

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Γ.Σ. Διαγόρας- Α.Ε. Καραϊσκάκης 1-0 (19′ Κονέ)

Α.Ο. Χανίων- Ιωνικός 0-1 (45′ Κάστρο) – ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 21′ Καρλίτο – 70′ Τιεντσέου

Ο.Φ. Ιεράπετρας- Τρίκαλα 1-1 (4′ Γκίνη-26′ Ριζογιάννης).

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 10 αγώνες)

Ιωνικός                             12-7 21

Διαγόρας                         10-6 20

Εργοτέλης                        8-4 19

Λεβαδειακός                  10-6 17

Ξάνθη                               8-6 15

Παναχαϊκή                     11-6 14

Τρίκαλα                         10-10 13

Χανιά                               6-8 11

Δόξα Δράμας                 6-9 11

Απόλλων Λαρ.                5-7 9

ΑΕ Καραϊσκάκης          6-15 7

Ιεράπετρα                     8-16 4

*Από ένα παιχνίδι περισσότερο έχουν οι: Ιωνικός, Χανιά, Διαγόρας, Καραϊσκάκης, Τρίκαλα και ΟΦ Ιεράπετρας.

*Από ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν Απόλλων Λάρισας, και Ξάνθη.

*Από δύο παιχνίδια λιγότερα έχει η Δόξα Δράμας.

 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

(13:45): Γ.Σ. Εργοτέλης- Απόλλων Λάρισας (Βάσσαλος) (ΕΡΤ Sports 2)

(Βεργέτης- Νιδριώτης- Πλάκας/Κοκκόρης)

(14:45): Λεβαδειακός- Δόξα Δράμας (Γιαννουγλίδης) (ΕΡΤ Sports)

(Βλάχος- Γουρνιάς- Κόττορος/Λεμπέσης)

(14:45): Παναχαϊκή- Ξάνθη (Κουκουλάκης) (ΕΡΤ3) (Γκάμαρης- Καραλής- Χριστοδούλου/ Μπακογιάννης).

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement