Δευτέρα 12 Απριλίου 2021
Connect with us

Μπάσκετ

Προτάσεις-παρεμβάσεις για το παρόν και το μέλλον του Μπάσκετ Γυναικών από τον Β. Λιόλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις δικές του προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα κατέθεσε μεσω της πλατφόρμας ο Βαγγέλης Λιόλιος με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε σε εξαιρετικά περιορισμένο βαθμό με το Μπάσκετ Γυναικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μπάσκετ γυναικών να είναι στην αφάνεια, αφού οι άνευ λόγου και αιτίας επιλογές της ΕΟΚ οδήγησαν στην υποβάθμιση του.

Ειδικότερα, η Α1, ενώ είναι η κορυφαία κατηγορία του Μπάσκετ Γυναικών στη χώρα μας, συνεχίζει χωρίς καμία προβολή και συνεπώς χωρίς έσοδα, ενώ οι ομάδες έχουν επιβαρυνθεί με όλα τα έξοδα συμμετοχής τους στην κατηγορία. Η δε αναδιάρθρωση των κατηγοριών δημιούργησε μία κατηγορία έκτρωμα (Α2 γυναικών) με 40 ομάδες χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν ούτε οι δυναμικότητες των Σωματείων, αλλά ούτε και οι οικονομικές τους δυνατότητες.

Την κρίσιμη στιγμή, μάλιστα, της επανέναρξης του πρωταθλήματος για την κορυφαία κατηγορία γυναικών, η απουσία ξεκάθαρης και ουσιαστικής θέσης εκ μέρους της ΕΟΚ, οδηγεί τους λιγοστούς παράγοντες που έχουν απομείνει να στρέφονται ο ένας κατά του άλλου.

Από την πλευρά μας, επιθυμούμε την κρίσιμη αυτή στιγμή να διατυπωθεί η θέση μας και η οποία συνοψίζεται στα εξής:

 

Συνέχιση του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών με όσα σωματεία εκφράσουν την πρόθεση τους να αγωνιστούν επί σκοπώ αναδείξεως Πρωταθλήτριας Ομάδας.
Απαλλαγή από τις συνέπειες για όσα Σωματεία δεν επιθυμούν να αγωνιστούν. Για τις ομάδες αυτές, το πρωτάθλημα θα θεωρηθεί μη γενόμενο, λόγω ανωτέρας βίας (force majeure).
Άμεση δημιουργία κατάλληλου format στο πρωτάθλημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δεσμευτικές πια ημερομηνίες για την Εθνική ομάδα γυναικών.
Δυνατότητα μετεγγραφών κατ’ εξαίρεση, υπό τη μορφή της υποσχετικής και μέχρι το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, αθλητριών που αγωνίζονται σε σωματεία που θα επιλέξουν να μην αγωνιστούν στο Πρωτάθλημα. Η διαδικασία αυτή θα αποφασιστεί από κοινού με τα σωματεία που επιθυμούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται και έχει ως στόχο την αγωνιστική ετοιμότητα των αθλητριών ενόψει των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας.
Προσπάθεια συνέχισης με παρόμοιο τρόπο του Πρωταθλήματος Α2 Γυναικών, εάν φυσικά το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας.

Παράλληλα, είμαστε έτοιμοι με ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του Μπάσκετ Γυναικών, λεπτομέρειες του οποίου θα αναλυθούν σε ξεχωριστή παρουσίαση. Εφόσον τα Σωματεία επιλέξουν το αναπτυξιακό μας μοντέλο και μας εμπιστευθούν στις Εκλογές της 28ης Μαρτίου 2021, θα πράξουμε τα εξής

– Το μπάσκετ γυναικών θα αποτελέσει για εμάς ξεχωριστό πυλώνα ανάπτυξης του αθλήματος με δική του Διοικητική ομάδα, προκειμένου να υποστηριχθούν τα σωματεία που προάγουν το μπάσκετ γυναικών και να δοθεί η απαραίτητη ώθηση για την ανάπτυξη του.

– Βασικός στόχος μας θα είναι η υποστήριξη των αναπτυξιακών τμημάτων του μπάσκετ γυναικών, ούτως, ώστε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κορίτσια στο άθλημα. Αυτό προϋποθέτει τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα γυναικών, αλλά και συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, τους Τοπικούς φορείς και βέβαια τα Σωματεία.

– Βελτίωση με παρεμβάσεις του τρόπου διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων Υποδομών στις Ενώσεις, αλλά και του τρόπου διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Κορασίδων και Νεανίδων

– Πλήρης αναδιάρθρωση των Πρωταθλημάτων των Εθνικών Κατηγοριών και κατ’ επέκταση των Πρωταθλημάτων των Ενώσεων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο Μπάσκετ Γυναικών, υπηρετώντας πάντα πιστά την αναπτυξιακή κατεύθυνση του αθλήματος που στοχεύουμε.

– Αναδιοργάνωση πλήρως του τρόπου λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων, ενώ θα υπάρξει απόλυτη συνεργασία των Ομοσπονδιακών Προπονητών των «μικρών Εθνικών» με τους προπονητές των Σωματείων για τη διαχρονική παρακολούθηση, ανάδειξη και εξέλιξη ταλέντων.

– Ανασύσταση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, η οποία θα στελεχώνεται από μέλη του ΔΣ αλλά και εκλεγμένα μέλη από τους Συλλόγους.

– Επιπροσθέτως, οι Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων καθώς και η κλήρωση των Πρωταθλημάτων της επόμενης περιόδου θα πραγματοποιούνται σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη της προηγουμένης περιόδου, για τον σωστό προγραμματισμό των υποχρεώσεων των σωματείων. Στόχος η αγαστή συνεργασία με τα Σωματεία, των οποίων οι απόψεις θα έχουν σημαίνοντα λόγο στη χάραξη πολιτικής, στα πλαίσια πάντα της Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας.

Οι παραπάνω προτάσεις και το πλάνο υλοποίησής τους θα παρουσιαστούν αναλυτικά εντός της εβδομάδας.

Απαιτείται άμεσα ενεργοποίηση όλων των θεσμικών φορέων προς υποστήριξη του Μπάσκετ Γυναικών. Η στόχευση μας είναι ξεκάθαρη και προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων για ένα καλύτερο αύριο για το μπάσκετ γυναικών, προσανατολιζόμενοι πάντα στο μοντέλο ανάπτυξης των Ακαδημιών. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και δύναμη μας θα είναι η καθολική συμμετοχή των σωματείων”.

Μπάσκετ

Ο Τζεριαν Γκραντ του Προμηθέα mvp για 2η σερί εβδομάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Για  δεύτερη σερί εβδομάδα και τρίτη συνολικά στο Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν ο Τζέριαν Γκραντ αναδεικνύεται  MVP of the Week!

Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ του Προμηθέα είχε κερδίσει τον τίτλο του Πολυτιμότερου την περασμένη εβδομάδα στη νίκη της ομάδας της Πάτρας στο Περιστέρι και με την εμφάνιση του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο το Λαύριο για την 12η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League.

Πριν από λίγες ώρες ο Γκραντ στην εντός έδρας νίκη επί του Μεσολογγίου BAXI, συγκέντρωσε 34 βαθμούς στο ranking που ήταν η καλύτερη επίδοση της προηγούμενης εβδομάδας. Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ του Προμηθέα είχε 18 πόντους με 9/11 βολές, 3/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 8 κερδισμένα φάουλ, 2 φάουλ εναντίον και 4 κλεψίματα σε 34’ και 18’’ συμμετοχής. Έτσι έκανε το «Back to Back» στην διάκριση του MVP of the Week!

Περισσότερα

Μπάσκετ

Δυνατός χορηγός του Απόλλωνα Πατρών η Med Frigo

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Απόλλων παίρνει ώθηση και γίνεται ακόμη πιο ισχυρός έχοντας στο πλευρό του την εταιρία Med Frigo ως δυνατό χορηγό όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του Απόλλωνα.

H Med Frigo θα είναι στο πίσω μέρος της φανέλας της πρώτης ομάδας και στο παρκέ της μεγάλης σάλας του Αθλητικού Κέντρου του Συλλόγου στην Περιβόλα.
Με την Med Frigo υποστηρικτή η ομάδα αποκτά άλλη δυναμική με ξεκάθαρο στόχο: Ο Απόλλων σύντομα να πάρει τη θέση που του αξίζει στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ.
Έχοντας στη νέα του προσπάθεια αρωγό την Med Frigo γίνεται πιο δυνατός σε κάθε επίπεδο και παράλληλα στέλνει μήνυμα επιστροφής εκεί που πραγματικά ανήκει!

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ
Η MED FRIGO είναι κορυφαία στο είδος της. Ιδρύθηκε το 1991 στην Πάτρα και χρόνο με το χρόνο ενδυναμώνει την θέση της, ισχυροποιεί και αυξάνει το κύρος της, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της εποχής.
Διαθέτει ολοκληρωμένα κέντρα διανομής 51.500 τ.μ. σε τρεις νομούς, Αττικής, Αχαΐας και Θεσπρωτίας, ιδιόκτητο στόλο σύγχρονων φορτηγών ψυγείων και δύο εξειδικευμένα τμήματα.
Την Med Frigo και την Cargo Med, ενώ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφορών και 3rd Party Logistics προϊόντων ψύξης, καλύπτοντας τις ανάγκες του σύγχρονου επιχειρείν.
-Τα Logistics και η διεθνής μεταφορά τροφίμων από την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι η αφοσίωση της Med Frigo.
-Η συλλογή και η διεθνής μεταφορά μεταφορά φορτίων από την Ευρώπη προς την Ελλάδα είναι η εξειδίκευση της Cargo Med.
Mε σύγχρονη αντίληψη των υπηρεσιών Logistics, η Med Frigo μειώνει τα ανελαστικά έξοδα μιας επιχείρησης (όπως αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά, λογιστική υποστήριξη) προσφέροντας σε όλους τους πελάτες ποιοτικά αναβαθμισμένη διαχείριση, οικονομίες κλίμακος και βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης.

Περισσότερα

Μπάσκετ

Γιατράς: “Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, παρολαυτά κερδίσαμε δίκαια”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με το Μεσολόγγι, ο τεχνικός του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, δήλωσε:

«Για εμάς σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, περισσότερο η δυσκολία είχε να κάνει με το μυαλό, ξέραμε ότι το Μεσολόγγι έπαιζε την κατηγορία και έπρεπε να είμαστε σοβαροί και να τα δώσουμε όλα για το παιχνίδι.

Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν πολλές, είχαμε προβλήματα στη ζώνη, παρόλα αυτά κερδίσαμε δίκαια και άνετα στο τέλος. Καλή συνέχεια στο Μεσολόγγι, μπορεί να μην κατάφερε να μείνει στη κατηγορία αλλά είναι οργανωμένη ομάδα και έχει όλα τα εφόδια να ξαναγυρίσει άμεσα».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα