Connect with us

Αθλητισμός

Είχε σχέδιο… και παρέμεινε στο “κόλπο”

Published

on

Η Παναχαϊκή με πάθος και προσήλωση στον στόχο της επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης με γκολ του Ανάκογλου και διατηρήθηκε στην πρώτη πεντάδα 

 

TOY ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗΣ

Φαίνεται ότι η Παναχαϊκή στην έδρα της όταν θέλει το αποτέλεσμα ξέρει και το παίρνει.

Αυτό έγινε και χθες στο γήπεδο της Αγυιάς με τους «κοκκινόμαυρους» να γνωρίζουν τη ζητάνε εντός του αγωνιστικού χώρου και με πάθος και προσήλωση στον στόχο τους να «καθαρίζουν» με 1-0 την Ξάνθη για την 11η αγωνιστικής της Super league 2.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης που έκρινε το αποτέλεσμα πέτυχε με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή στο 8΄ της συνάντησης ο Δημήτρης Ανάκογλου.

Η πολύ σημαντική αυτή νίκη, έφερε την Παναχαϊκή στους 17 βαθμούς, πέντε μακριά από την πρώτη θέση που επέστρεψε ο Εργοτέλης και τέσσερις από την δεύτερη που βρίσκεται ο Ιωνικός.

Κορυφαίος ο Μπρους στην μεσαία γραμμή ο οποίος έβγαλε πάθος και δύναμη κυρίως στο β΄ ημίχρονο και τον ακολούθησαν ο Γιούσης με πολλά τρεξίματα αλλά και ο Ανάκογλου με τον Πατάπη και τον Πλιάτσικα στην άμυνα.

Το ντεμπούτο των Νίκου Παρασκευόπουλου και Αλέξη Σπηλιόπουλου ήταν θετικό ξεκινώντας την αναμέτρηση με το 4-2-3-1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «κοκκινόμαυρους» και το γρήγορο γκολ του Ανάκογλου στο 8ο λεπτό έδειξε ότι η Παναχαϊκή ήταν διατεθειμένη να «εξαφανίσει» την Ξάνθη.

Ο Αποστολόπουλος τροφοδοτεί τον Αραβίδη έξω από την περιοχή, μετά από κόντρες η μπάλα καταλήγει στον Ανάκογλου και αυτός με πολύ όμορφο σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ιτσο κάνοντας το 1-0.

Στην συνέχεια η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως να βρίσκει διαδρόμους με την αμυντική λειτουργία της Παναχαϊκής να λειτουργεί άψογα ενώ παράλληλα οι «κοκκινόμαυροι» ανά διαστήματα «ταρακουνούσαν» με τις αντεπιθέσεις τους τον αντίπαλο.

Στο 23΄ έρχεται μία ακόμα καλή ευκαιρία για τους «κοκκινόμαυρους» όταν ο Μπάτροβιτς εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή που κέρδισε ο ίδιος από τον Τσαμούρη με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Οι Πατρινοί συνέχισαν να βγαίνουν πολύ οργανωμένα στις αντεπιθέσεις και προσπαθούσαν να πετύχουν ένα ακόμα γκολ από τ’ αριστερά κυρίως όμως οι όποιες ευκαιρίες που πήγαν να δημιουργηθούν από Γιούση και Αποστολόπουλο δεν είχαν την κατάληξη που θα ήθελαν.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της Ξάνθης καταγράφεται στο 32΄ της συνάντησης όταν ο Τατος δοκιμάζει ένα σουτ έξω από την περιοχή με τον Κολοβούρη να μην έχει πρόβλημα και να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

ΑΜΥΝΘΗΚΕ ΣΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη προσπάθησε να πάρει μέτρα μέσα στο γήπεδο με την Παναχαϊκή να αμύνεται σωστά και να κρατάει σχετικά μακριά τις όποιες ορέξεις είχαν οι φιλοξενούμενοι για να φέρουν το ματς στα ίσια.

Στο 55΄ καταγράφεται μέσα στην περιοχή μια ευκαιρία της Ξάνθης όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Θυμιάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κολοβούρη.

ΕΞΩ Ο ΜΠΑΤΡΟΒΙΤΣ, ΜΕΣΑ Ο ΤΣΕΡΟΥΤΙ

Επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά ο νέος προπονητής της Παναχαϊκής Νίκος Παρασκευόπουλος θέλοντας να προλάβει την όποια κόπωση άρχισε να βγάζει ο Μπάτροβιτς και στο 59΄ της συνάντησης τον αντικατέστησε με τον Τσερούτι έτσι ώστε να βοηθήσει και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2-0

Η Παναχαϊκή έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της και στην ουσία να «κλειδώσει» το σκορ στο 62΄ όταν ο Γιούσης μέσα στην περιοχή χάνει το  κοντρόλ.

Αμέσως στην επόμενη φάση νέα μεγάλη ευκαιρία για τους «κοκκινόμαυρους» όταν ο Μουστακόπουλος τροφοδοτεί τον Αποστολόπουλο και αυτός τον Αραβίδη που μέσα στην περιοχή με πλάτη στον αμυντικό γυρίζει κάνει το πλασέ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει το Ιτσο που απομάκρυνε με τον δεξί του χέρι.

Στο 75΄ ο τεχνικός της Παναχαϊκής πραγματοποίησε δύο ακόμα αλλαγές θέλοντας να δώσει ανάσες στους «κοκκινόμαυρους» ρίχνοντας στη μάχη τους Μασούρα και Σταμόπουλο στην θέση των Μουστακόπουλου και Πάνου.

Στη συνέχεια πέρα από την αναγκαστική αλλαγή στο 82΄ του Ανάκογλου που πήρε την θέση του ο Παπαδόπουλος δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη ευκαιρία με τον διαιτητή της συνάντησης Γκάμαρη να σφυρίζει την λήξη της αναμέτρησης και την Παναχαϊκή να διατηρείται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος βοηθός Γιάννης Καραλής από τον σύνδεσμο Ηλείας καταλόγισε λανθασμένα δύο φορές οφσάιντ τον Γιούση και μετέπειτα τον Αποστολόπουλο.

Επόμενο ματς για την Παναχαϊκή είναι την Τετάρτη στα Τρίκαλα απέναντι στην τοπική ομάδα.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Χ. Παρασκευόπουλος- Α. Σπηλιόπουλος): Κολοβούρης, Πάνος (75′ Σταμόπουλος), Αποστολόπουλος, Πλιάτσικας, Πατάπης, Μουστακόπουλος (75′ Μασούρας), Μπρους, Ανάκογλου (82′ λ.τ. Παπαδόπουλος), Μπάτροβιτς (59′ Τσερούτι), Γιούσης, Αραβίδης.

ΞΑΝΘΗ (Γ. Μαραντάς): Ιτσο, Βέρκερ, Σιατραβάνης (90′ Τζούρμαν), Καπνίδης, Πέτροβιτς, Τάτος, Γκαρσία (75′ Μικελτάτζε), Μπριλάντε, Βόλτερς (75′ Ντίνας), Θυμιάνης (68′ Τεσίγια), Τσαμούρης.

 

 

Στιγμές… από τον φακό της «Γ»

Ο φακός της «Γ» βρέθηκε στο γήπεδο της Αγυιάς και απαθανάτισε της στιγμές από το ντέρμπι της Παναχαϊκής με την Ξάνθη.

Ο Ανάκογλου μόλις έχει πετύχει το γκολ και τρέχει «σφαίρα» στην αγκαλιά του τραυματία Κουσκουνά δείχνοντας το καλό κλίμα που υπάρχει στο «κοκκινόμαυρο» στρατόπεδο.

 

Ένας εκ των διακριθέντων ήταν και ο Γιούσης που έριξε πολλά χιλιόμετρα

 

Ο Βασίλης Μπάρλος μαζί με τον γιο του, Αιμίλιο πανηγύρισε στο τέλος την μεγάλη νίκη της Παναχαϊκής

 

Ο διοικητής Π.Υ. Ιονίων Νήσων Νίκος Ρουμελιώτης βρέθηκε στο γήπεδο της Αγυιάς και παρακολούθησε την Παναχαϊκή με την Ξάνθη.

 

Ο βοηθός του Νίκου Παρασκευόπουλου, Αλέξης Σπηλιόπουλος μαζί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ, Δημήτρη Γκαβέρα και τον τραυματία Νίκο Κουσκουνά παρακολουθούν από την φυσούνα το ντέρμπι 

 

Ο Μπρους ήταν ο καλύτερος παίκτης της Παναχαϊκής δικαιώνοντας τον νέο τεχνικό Νίκο Παρασκευόπουλο που τον ξεκίνησε

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εργοτέλης- Απόλλων Λάρισας: 1-0 (79′ Κόνραντ)

Λεβαδειακός- Δόξα Δράμας: 2-1 (67′ Νίλι-84′ Μπιανκόνι-89′ Μενσά)

Διαγόρας- Α.Ε. Καραϊσκάκης: 1-0 (19′ Κονέ)

Χανιά-Ιωνικός: 0-1 (45′ Κάστρο)

Ο.Φ. Ιεράπετρας-Τρίκαλα: 1-1 (4′ Γκίνη-26′ Ριζογιάννης).

Παναχαϊκή-Ξάνθη: 1-0 (8’ Ανάκογλου)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 11 αγώνες)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜ.                       ΓΚ.          Β.

Εργοτέλης           9-4          22

Ιωνικός                 12-7       21

Λεβαδειακός     12-7         20

Διαγόρας            10-6        20

Παναχαϊκή         12-6        17

Ξάνθη                    8-7        15

Τρίκαλα               10-10     13

Χανιά                    6-8        11

Δόξα Δράμας       7-13       11

Απόλλων Λαρ.     5-7          9

Καραϊσκάκης       6-15       7

Ιεράπετρα           8-16       4

*Από ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν Απόλλων Λάρισας και Ξάνθη.

*Από δύο παιχνίδια λιγότερα έχει η Δόξα Δράμας.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ (12η 3/3)

Λεβαδειακός – Α.Ε. Καραϊσκάκης

Διαγόρας – ΟΦ Ιεράπετρας

Δόξα Δράμας – Χανιά

Τρίκαλα – Παναχαϊκή (ΕΡΤ-3)

Ιωνικός – Εργοτέλης

Ξάνθη – Απόλλων Λάρισας

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement