Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Προτάσεις-παρεμβάσεις για το παρόν και το μέλλον του Μπάσκετ Γυναικών από τον Β. Λιόλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις δικές του προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα κατέθεσε μεσω της πλατφόρμας ο Βαγγέλης Λιόλιος με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε σε εξαιρετικά περιορισμένο βαθμό με το Μπάσκετ Γυναικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μπάσκετ γυναικών να είναι στην αφάνεια, αφού οι άνευ λόγου και αιτίας επιλογές της ΕΟΚ οδήγησαν στην υποβάθμιση του.

Ειδικότερα, η Α1, ενώ είναι η κορυφαία κατηγορία του Μπάσκετ Γυναικών στη χώρα μας, συνεχίζει χωρίς καμία προβολή και συνεπώς χωρίς έσοδα, ενώ οι ομάδες έχουν επιβαρυνθεί με όλα τα έξοδα συμμετοχής τους στην κατηγορία. Η δε αναδιάρθρωση των κατηγοριών δημιούργησε μία κατηγορία έκτρωμα (Α2 γυναικών) με 40 ομάδες χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν ούτε οι δυναμικότητες των Σωματείων, αλλά ούτε και οι οικονομικές τους δυνατότητες.

Την κρίσιμη στιγμή, μάλιστα, της επανέναρξης του πρωταθλήματος για την κορυφαία κατηγορία γυναικών, η απουσία ξεκάθαρης και ουσιαστικής θέσης εκ μέρους της ΕΟΚ, οδηγεί τους λιγοστούς παράγοντες που έχουν απομείνει να στρέφονται ο ένας κατά του άλλου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement