Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε επιφυλακή λόγω Κουφοντίνα Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανησυχία για περεταίρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων επικρατεί και στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. μετά την συχνότητα και την ένταση στις δράσεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που καταγράφεται σε όλη τη χώρα.

Μετά το μπαράζ των καταδρομικών επιθέσεων σε πολιτικά γραφεία στελεχών της κυβέρνησης σε όλη την χώρα αλλά και σε άλλους στόχους, η Αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλη τη χώρα.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε επί τάπητος στην χθεσινή υπηρεσιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Επιθεωρητή της ΕΛ.ΑΣ. Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγου Γεώργιου Γιάννινα.

Ο κ. Γιάννινας – σύμφωνα με πληροφορίες- συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδίως της Πάτρας. Παρών ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας ταξίαρχος Γιάννη Κυριακόπουλο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τέθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος – σύμφωνα με πληροφορίες – έδωσε κατευθύνσεις στους αξιωματικούς της περιοχής μας να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αποτραπούν τυχόν έκνομες ενέργειες μετά το μπαράζ των επιθέσεων που έχουν καταγραφεί σε όλη τη χώρα για το θέμα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Μαρτζάκλης ενημέρωσε τον Επιθεωρητή για τα αυξημένα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και μάλιστα σε συγκεκριμένους «στόχους», ενώ βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση οι αστυνομικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου με στόχο να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια στο όνομα του Δ. Κουφοντίνα.

Στην Πάτρα πάντως οι συγκεντρώσεις και οι πορείες αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα το τελευταίο διάστημα ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση, χωρίς όμως να προκληθούν επεισόδια.
Και χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε πορεία στο Νότιο Πάρκο από άτομα που θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας, με την παρουσία της Αστυνομίας να είναι διακριτική.
Αντίστοιχα συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης έχει προγραμματιστεί και σήμερα στις 11.30 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement