Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φίλοι Προαστιακού Πάτρας: «Αναγκαία η επισκευή και συντήρηση της γραμμής»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Απαραίτητη την επισκευή και συντήρηση της μετρικής γραμμής του Προαστιακού σε όλο της το μήκος», θεωρούν οι «Φίλοι του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πάτρας.

Με αφορμή την ανακοίνωση της Περιφέρειας, σύμφωνα με την οποία «είναι θέμα ημερών η επανέναρξη των δρομολογίων προς την Κάτω Αχαΐα», επισημαίνου, μεταξύ άλλων, ότι απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις, μεταξ΄΄υ των οποίων:
– Ωριαία δρομολόγια, άριστα συντηρημένη γραμμή, άρση όλων των βραδυποριών, επισκευή και επέκταση της περίφραξης, ποιότητα του χώρου, αρμονική συνύπαρξη της γραμμής με τον αστικό ιστό και το περιβάλλον, και η σύνδεση με αστικού τύπου λεωφορείου από το σταθμό της Κάτω Αχαΐας.
-Το δοκιμαστικό δρομολόγιο την Τετάρτης 19/01/2021 προς Κάτω Αχαΐα έγινε με αύξηση ταχύτητας σε όλο το τμήμα της διαδρομής, ο χρόνος ήταν κάτω από 30 λεπτά και ο στόχος έστω και προσωρινά επιτεύχθηκε δηλαδή ωριαία σύνδεση με την Κ. Αχαΐα από τον Άγιο Ανδρέα, αλλά είναι σαφές ότι αυτό που χρειάζεται και δεν έχει γίνει, ή έχει γίνει πολύ ανεπαρκώς, είναι μια πλήρης και αξιόπιστη συντήρηση και επισκευή της γραμμής, αρμονικά ενταγμένηςστον αστικό ιστό και το περιβάλλον.
-Αν δεν γίνει , θα υπάρξουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον (ιδίως το καλοκαίρι) προκαλώντας ζητήματα αξιοπιστίας σε όλο το πλέγμα, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στο σημείο να μην μπορεί να καλυφθεί χρονικά η διαδρομή με χρόνο κάτω των 30 λεπτών έως την Κ Αχαΐα. Εάν μάλιστα, κατασκευαστούν νέες στάσεις (ΔΕΥΑΠ, Ροΐτικα, Μονοδένδρι, θέση Σκάγια για τη σύνδεση με τη Βιομηχανική) ώστε να εξυπηρετηθούν σωστά όλες οι περιοχές από το νέο μέσο (θα έπρεπε ήδη να λειτουργούν) η επισκευή της επιδομής καθίσταται ζωτική ανάγκη.
-Επειδή ο προαστιακός δεν είναι μόνο ο νότιος κλάδος αλλά και ο επιτυχημένος βόρειος επισημαίνουμε την ανάγκη να γίνουν και σε αυτό το τμήμα όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευής για την αξιόπιστη λειτουργία από το Ρίο έως την κ. Αχαΐα.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement