Δευτέρα 12 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ακινόσογλου: «Σε απόλυτη ετοιμότητα το ΠΓΝΠ να αυξήσει τις κλίνες Covid αν χρειαστεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Η πανδημία είναι προφανές ότι δεν εμφανίζει σημεία ανάκαμψης αντιθέτως φαίνεται να παρουσιάζει σημάδια ενδημικότητας. Αμείωτη παραμένει η συρροή στα Νοσοκομεία.

Ποιο το αποτύπωμα της πανδημίας σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, τον βαθμό της πίεσης που ασκείται στο Σύστημα Υγείας και τις επιπτώσεις λόγω αύξησης των συρροών των νοσούντων στη λειτουργία του ΠΓΝΠ. Στα ερωτήματα της «Γ» απαντά η επικ. Καθηγήτρια Παθολογίας, λοιμωξιολόγος, υπεύθυνη της 1ης κλινικής Covid-19 Καρολίνα Ακινόσογλου. Με επίκεντρο των θέσεων της ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση η οποία έπεται, η κα Ακινόσογλου δηλώνει ότι η επαναξιολόγηση της κατάστασης θα γίνει μετά την πάροδο 15 ημερών. «Το ΠΓΝΠ» δηλώνει «λειτουργεί άψογα. Η κατάσταση όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των αθρόων εισαγωγών. Έχει αποφασισθεί η προσωρινή αναστολή των τακτικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων. Βεβαίως αυτό δεν συμβαίνει για τις επείγουσες καταστάσεις. Οι χημειοθεραπείες γίνονται κανονικά, σαφώς απρόσκοπτη η λειτουργία του ογκολογικού, αιματολογικού και της μονάδας των αιμοκαθαρόμενων. Με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής καμπύλης και κυρίως του αριθμού των νοσηλειών στο ΠΓΝΠ, θα επανεξεταστεί μετά από 15 μέρες η κατάσταση ώστε να αποφασισθεί η λειτουργία ή μη λειτουργεία, κάτι που απευχόμαστε, των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων».

Η κα Ακινόσογλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των κλινών covid-19 αν στην απευκταία περίπτωση κριθεί αναγκαίο. «Προς το παρόν λειτουργούν τρεις κλινικές covid-19 και τρεις ΜΕΘ. Αν χρειαστεί το ΠΓΝΠ βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να αυξηθούν οι κλίνες».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μόνη λύση ο εμβολιασμός»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υπερασπιστής του εμβολιασμού για να ζήσουμε ελεύθεροι και με ασφάλεια δηλώνει ο προϊστάμενος του Ποινικού Τμήματος του Εφετείου Πατρών Σπύρος Κουλουφάκος.

 

«Έκανα το εμβόλιο της Astrazeneca δεν είχα απολύτως καμία παρενέργεια και είμαι μια χαρά. Συνιστώ σε όλους τους πολίτες να το κάνουν, γιατί ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση», ανέφερε στην «Γ» ο κ. Κουλουφάκος.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Πάτρα ξανά αύριο το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί αύριο Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, θα επισκεφθεί το mega εμβολιαστικό κέντρο που είναι στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ και ξεκινά την λειτουργία του την Πέμπτη με εμβόλια της εταιρείας moderna ενώ στην συνέχεια θα επισκεφτεί και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με Βαρθολομαίο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην διάρκεια της οποίας του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του στενού του συνεργάτη, Νίκου Μαγγίνα, τον οποίο γνώριζε και προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός και έχαιρε της εκτίμησής του.

 

Ο Νίκος Μαγγίνας υπήρξε επί μακρά σειρά ετών φωτογράφος του Πατριαρχείου αλλά και στενότατος συνεργάτης του ιδίου του Πατριάρχη. Η συμβολή του εκλιπόντος στο έργο του Πατριαρχείου υπήρξε μεγάλη και η απώλεια του προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα