Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έμφραγμα» στα νοσοκομεία-124 οι νοσηλείες στην Πάτρα, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Είκοσι ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, εκατό στις Κλινικές Covid -19 και τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων το ένα στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ. Αυτή είναι η εικόνα που καταγράφηκε χθες στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, τα οποία δέχονται το τελευταίο διάστημα ασφυκτική πίεση από την συρροή των περιστατικών και τις εισαγωγές που φθάνουν σε τριψήφιο αριθμό.

Παράλληλα, από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν χθες 81 νέες μολύνσεις στην Αχαΐα, ενώ ανεστάλη ήδη η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του ΠΓΝΠ και αναβάλλονται όλα τα τακτικά εξωτερικά και όλα τα απογευματινά ιατρεία του Νοσοκομείου μέχρι την Παρασκευή 12 Μαρτίου.
Ο αν. Διοικητής του ΠΓΝΠ Δρ Δημήτριος Μπάκος, με επιστολή του γνωστοποίησε πως εξαιρούνται μόνον τα ιατρεία: του Ογκολογικού Τμήματος, των ημερήσιων αιματολογικών θεραπειών (και των θεραπειών των ασθενών που πάσχουν από κακοήθη αιματολογικά νοσήματα), της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, της Μονάδας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και των ελέγχων βηματοδοτών / απινιδωτών.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής COVID-19 την περασμένη Παρασκευή (26.02.2021), ενώ σήμερα το πρωί θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Τρίτης, στην οποία θα παραστεί και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.
ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ»
Ο Γιάννης Καρβέλης ερωτηθείς από την «Γ» για την διαμορφωθείσα κατάσταση στην Αχαΐα επισημαίνει ότι «είναι μεγάλη η πίεση στην κοινότητα και εξ αυτής πιέζονται και τα Νοσοκομεία. Πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση στην κοινότητα. Δείχνει να μην λειτουργεί το lockdown».
109 ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ
Ο νομός Αχαΐας με 81 νέες μολύνσεις – σε σύνολο1.176 σ’ όλη την επικράτεια- παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση σ’ όλη τη χώρα με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι ιδιαίτερα έντονο. Σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ ανέρχονται σε 109 (Αιτωλοακαρνανία 18, Αχαΐα 81, Ηλεία 10).
ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ 1.176 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Πάντως, τρομάζει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ καθώς την Κυριακή συνήθως γίνονται τα λιγότερα τεστ σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Σταθερά, όπως κάθε μέρα, η Αττική βρέθηκε και χθες στην κορυφή της «μαύρης» λίστας με την κατανομή των κρουσμάτων, συγκεντρώνοντας για ακόμα μια μέρα περίπου τις μισές μολύνσεις της χώρας με553 και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 111.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement