Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ακινόσογλου: «Σε απόλυτη ετοιμότητα το ΠΓΝΠ να αυξήσει τις κλίνες Covid αν χρειαστεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Η πανδημία είναι προφανές ότι δεν εμφανίζει σημεία ανάκαμψης αντιθέτως φαίνεται να παρουσιάζει σημάδια ενδημικότητας. Αμείωτη παραμένει η συρροή στα Νοσοκομεία.

Ποιο το αποτύπωμα της πανδημίας σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, τον βαθμό της πίεσης που ασκείται στο Σύστημα Υγείας και τις επιπτώσεις λόγω αύξησης των συρροών των νοσούντων στη λειτουργία του ΠΓΝΠ. Στα ερωτήματα της «Γ» απαντά η επικ. Καθηγήτρια Παθολογίας, λοιμωξιολόγος, υπεύθυνη της 1ης κλινικής Covid-19 Καρολίνα Ακινόσογλου. Με επίκεντρο των θέσεων της ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση η οποία έπεται, η κα Ακινόσογλου δηλώνει ότι η επαναξιολόγηση της κατάστασης θα γίνει μετά την πάροδο 15 ημερών. «Το ΠΓΝΠ» δηλώνει «λειτουργεί άψογα. Η κατάσταση όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των αθρόων εισαγωγών. Έχει αποφασισθεί η προσωρινή αναστολή των τακτικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων. Βεβαίως αυτό δεν συμβαίνει για τις επείγουσες καταστάσεις. Οι χημειοθεραπείες γίνονται κανονικά, σαφώς απρόσκοπτη η λειτουργία του ογκολογικού, αιματολογικού και της μονάδας των αιμοκαθαρόμενων. Με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής καμπύλης και κυρίως του αριθμού των νοσηλειών στο ΠΓΝΠ, θα επανεξεταστεί μετά από 15 μέρες η κατάσταση ώστε να αποφασισθεί η λειτουργία ή μη λειτουργεία, κάτι που απευχόμαστε, των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων».

Η κα Ακινόσογλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των κλινών covid-19 αν στην απευκταία περίπτωση κριθεί αναγκαίο. «Προς το παρόν λειτουργούν τρεις κλινικές covid-19 και τρεις ΜΕΘ. Αν χρειαστεί το ΠΓΝΠ βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να αυξηθούν οι κλίνες».


Ροή ειδήσεων

Advertisement