Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυξημένα μέτρα σε πιθανούς «στόχους»-Ειδικό σχέδιο εφαρμόζει η Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας μετά τις επιθέσεις από αλληλέγγυους στον Δ. Κουφοντίνα

Published

on

Ειδικό σχέδιο δράσης με αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς «στόχους» έχει εκπονηθεί από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. μετά τις συνεχείς επιθέσεις από αλληλέγγυους στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο στην οδό Ερμού, έχει σημάνει συναγερμός καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι καταδρομικές επιθέσεις θα κλιμακωθούν.
Ήδη, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας είχε σημειωθεί στην Πάτρα επίθεση με μπογιές στο Τμήμα Μεταγωγών και από τότε τα μέτρα ήταν ήδη αυξημένα καθώς είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. από τις 22 Φεβρουαρίου.

Προχθές επισκέφθηκε την Πάτρα ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Γ. Γιάννινας, ο οποίος έδωσε σαφείς κατευθύνσεις για αυξημένη επιχειρηματική ετοιμότητα στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ο Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Μαρτζάκλης έδωσε σαφείς οδηγίες προς τους Αστυνομικούς Διευθυντές και των τεσσάρων Διευθύνσεων της περιφέρειας για να ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας και να υπάρξει επαγρύπνηση καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι καταδρομικές επιθέσεις θα κλιμακωθούν.
Το μεγαλύτερο βάρος δίνεται στην Πάτρα και ήδη – όπως ανέφερε στην «Γ» ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος, «έχουμε προχωρήσει στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας και φύλαξης όλων των πιθανών «στόχων» σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Έχουμε εκπονήσει ειδικό σχέδιο και είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις περιπολίες των αστυνομικών καταστημάτων και των πολιτικών γραφείων, βρίσκονται υπό επιτήρηση κτίρια που στεγάζουν κρατικές υπηρεσίες, το Δικαστικό Μέγαρο και άλλους χώρους, που μπορεί να αποτελέσουν πιθανούς στόχους.
ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει σε προειδοποίηση για επίθεση σε αστυνομικές υπηρεσίες λόγω της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα είχε προχωρήσει από τις 22 Φεβρουαρίου 2021 η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να αποφευχθεί η προχθεσινή καταδρομική επίθεση αντιεξουσιαστιών στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής.
Ο φόβος της ΕΛ.ΑΣ. είναι έντονος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αιφνιδιαστικές επιθέσεις ή ακτιβιστικές ενέργειες (σ.σ έχουν πραγματοποιθεί περίπου 300 από την αρχή της διαμαρτυρίας του ηγετικού μέλους της 17Ν ) παρότι υπάρχει γενική επιφυλακή της ΕΛΑΣ.
Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής έγινε από ομάδα περίπου 20 ατόμων, τα οποία βγήκαν από το σκοπευτήριο και κινήθηκαν προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια, οι δράστες προχώρησαν σε ρίψη μολότοφ και εξαφανίστηκαν, χωρίς να υπάρξει κάποια προσαγωγή. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο μηχανές της ΕΛ.ΑΣ, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.
ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Χθες το μεσημέρι στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στον Δ. Κουφοντίνα. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη σ’ όλο το κέντρο αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς η κινητοποίηση ήταν ειρηνική.

Ροή ειδήσεων

Advertisement