Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καταγγελία πολιτών: Αδιαφορεί ο Δήμος για το Δασύλλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγες ημέρες μετά την κατολίσθηση στο Δασύλλιο, που προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή της περιοχής, ένα ακόμη θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, γραπτές και προφορικές, στις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.

Αφορά την κοπή ή τον περιορισμό δένδρων από την περιοχή του Δασυλλίου, τα οποία-σύμφωνα με καταγγελίες- υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στην περιοχή και συγκεκριμένα στην οδό Μαινάλου, έχει διαμορφωθεί οικόπεδο, στο οποίο σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους, συμπολίτες, ενώ υπάρχουν και σπίτια, στα οποία διαμένουν οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Από τις 12 Δεκεμβρίου του 2020, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, έχει ενημερωθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα για το θέμα αυτό, απάντησε… ότι πήρε το μήνυμα, αλλά έκτοτε, ουδέν νεότερο.

Οι καταγγέλλοντες επανήλθαν με δεύτερο ηλεκτρονικό μήνυμα, γεγονός που προκάλεσε την επίσκεψη δυο δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι έκαναν αυτοψία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτών για το χρονοδιάγραμμα, που πρέπει να ακολουθηθεί, ήσαν ασαφείς, επικαλούμενοι την αδυναμία των μηχανημάτων να προσεγγίσουν το χώρο κ.α.

Το αίτημα παραμένει σε εκκρεμότητα και οι καταγγέλλοντες (τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση της «Γ»), ζητούν από το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, να παρέμβει πριν είναι αργά. Μάλιστα ένας από τους συμπολίτες, είχε θέσει το ζήτημα στον ίδιο τον κ. Πελετίδη, αλλά-όπως αναφέρει- η απάντηση του Δημάρχου, ήταν εξόχως πολιτική: «Θα το δούμε το θέμα και θα το ρυθμίσουμε…»

«Πληρώνουμε κανονικά δημοτικά τέλη, όπως πληρώνουν όλοι οι συμπολίτες, είτε διαμένουν στην πλατεία Γεωργίου, είτε σε κάποια άλλη συνοικία και δεν μπορούμε να αντιμετωπιζόμαστε, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας», λένε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement