Δευτέρα 19 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Δυτική Ελλάδα «πιλότος» για το αναπτυξιακό μοντέλο-Τι εισέπραξε η Φώφη Γεννηματά από τους εκπροσώπους παραγωγικών και άλλων φορέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την «ασφυξία» που δημιούργησε στην οικονομία και την κοινωνία η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, τα αδιέξοδα και την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα εισέπραξε από τους εκπροσώπους των αυτοδιοικητικών, παραγωγικών κι άλλων φορέων της Δυτικής Ελλάδος η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά στην ψηφιακή συνδιάσκεψη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας.

Το κεντρικό θέμα της συνδιάσκεψης ήταν το Ταμείο Ανάκαμψης και η ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση προκειμένου οι διαθέσιμοι πόροι να αξιοποιηθούν με αποτελεσματικότητα. «Εμείς αναδείξαμε την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας πιλότο για το αναπτυξιακό μας μοντέλο από το 2017, αναγνωρίζοντας ότι έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και θέματα τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν και δείξαμε και σε ποια κατεύθυνση», ανέφερε η κα Γεννηματά επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει να μονιμοποιηθεί το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και να μην αφορά αυτή την περίοδο της πανδημίας, διότι είναι φανερό ότι το ΕΣΠΑ δεν αρκεί», τόνισε και προσέθεσε πως «το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να αφεθεί σε έναν σχεδιασμό εν κρυπτώ από το Μαξίμου. Γι’ αυτό ανοίγουμε το διάλογο γιατί πρέπει να ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινωνιών. Πρέπει να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες για τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται και πρέπει να διαμορφωθούν τοπικές συμμαχίες που θα διεκδικήσουν πλέον αυτό το σοβαρό και ουσιαστικό διάλογο στο επίπεδο της Βουλής, αλλά και των τοπικών εταίρων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, διότι αυτό το πρόγραμμα ξεπερνά την θητεία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και δεν μπορεί να το διαχειριστεί εν λευκώ».

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ

Μεταξύ άλλων η κα Γεννηματά έδωσε και απαντήσεις σε θέματα που τέθηκαν. Για τα Πανεπιστήμια ανάφερε ότι θα μπορούσαν να γίνουν ισχυροί εκπαιδευτικοί πόλοι σε κάθε περιφέρεια και να συνδεθούν όχι μόνο με την αναπτυξιακή ταυτότητα κάθε περιοχής, αλλά και με την παραγωγή και έρευνα. Για τον πρωτογενή τομέα εστίασε στην ανάγκη εκπαίδευσης των αγροτών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Για την επέκταση του αρδευτικού δικτύου του Πηνειού ζήτησε να υλοποιηθεί μελέτη που υπήρχε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010, ενώ για την σεισμική θωράκιση των κτηρίων που τέθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο ανέφερε ότι είναι ένα σοβαρό θέμα που θα επεξεργαστεί το ΚΙΝ.ΑΛ. Για τα Βιομηχανικά Πάρκα τόνισε πως θα συμβάλουν στην ώθηση στην εξαγωγή των παραγομένων προϊόντων, ενώ για τις ενεργειακές κοινότητες επεσήμανε πως το ΚΙΝ.ΑΛ. υποστηρίζει τις δράσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής της ενέργειας. Στα θέματα εμπορίου τόνισε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε έγκαιρα να δώσει στους εμπόρους τις δυνατότητές, τους πόρους και τα κίνητρα έτσι ώστε μέσα από το ΕΣΠΑ να μπορέσουν να μπουν σε eshop, ενώ επανέλαβε πως το Κίνημα Αλλαγής εξαρχής ήταν αντίθετο με το νέο πτωχευτικό κώδικα.
«Θα πρέπει να επανέλθουμε και ζητώ από την οργάνωση να επανέλθει, διότι θα πρέπει οι προτάσεις να εξειδικευτούν. Να δούμε τα μεγάλα έργα υποδομών που πρέπει κατά προτεραιότητα να στηρίξουμε στην περιοχή. Θα υπάρξει συνέχεια στην επαφή του Κινήματος Αλλαγής μαζί σας και μέσω της οργάνωσή μας και μέσω του βουλευτή μας στην περιοχή, του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου», κατέληξε.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

154 οι νοσηλευόμενοι στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Συγκεκριμένα, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας ήταν μέχρι αργά χθες το βράδυ 154.

 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 61 άτομα στις κλινικές (το βράδυ του Σαββάτου ήταν 51) , ένα παιδάκι στην Παιδιατρική και 25 στις ΜΕΘ, ενώ στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται επίσης, 61 ασθενείς στις κλινικές και επτά στις ΜΕΘ Covid19.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ευγενής και δοτική- Σήμερα το «αντίο» στην Μαρία Μπόκαρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αγυιάς θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο η νεκρώσιμος ακολουθία για την Μαρία Μπόκαρη, μητέρα του ειδικού γραμματέα της Ενωσης Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Αχαΐας Δημήτρη Μπόκαρη.

Η εκλιπούσα ήταν μητέρα πέντε παιδιών, τα οποία απέκτησε με τον αείμνηστο σύζυγό της Παναγιώτη Μπόκαρη. Γεννήθηκε στην Πάτρα αλλά είχε καταγωγή από το Τειχίο Αιτωλοακαρνανίας.

Ήταν μια γυναίκα που αφοσιώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της, τα οποία μεγάλωσε με αρχές και αξίες, τις οποίες υπηρέτησε σε όλη τη διαδρομή της ζωής της.

Ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την καλοσύνη και την δοτικότητα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τα οποία έμελλε να μην καταφέρει να νικήσει.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η υπομονή μας έχει πια στερέψει»

Συνάντηση με την Τομεάρχη ΠτΠ της ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη είχαν οι Χ. Τσίτσικας και Γ. Μπαλάσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση είχαν συνάντηση με την Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη, στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα.

Αναλύθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Αχαΐας όπως οι εξελίξεις σχετικά με την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, οι μεταγωγές των κρατουμένων του τοπικού Καταστήματος Κράτησης, οι διακομιδές ψυχασθενών αλλά και οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε προσωπικό, οχήματα και μέσα.

Η κα Γκελεστάθη δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει εκ της θέσεως της στην σύντομη επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν.

Στην συνέχεια, η αντιπροσωπεία είχε επαφές τόσο στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη, ώστε να ενημερωθούμε για την εξέλιξη των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί εκ μέρους μας.

ΜΕΓΑΡΟ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΟ 2022, ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 2025

Για το ζήτημα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα όπως έκαναν γνωστό τα μέλη της διοίκησης της Ενωσης, «ενημερωθήκαμε ότι από το ΥΠτΠ προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες μέσω ΣΔΙΤ και αναμένονται εντός των ημερών οι υπογραφές των Υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου τον επόμενο μήνα να συνεδριάσει η διϋπουργική επιτροπή για ένταξη του έργου σε ΣΔΙΤ και στην συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να υπάρξει ανάδοχος του έργου έως τα τέλη του 2022, και να έχει ολοκληρωθεί έως το 2025».

Σε σχέση με το κτιριακό ζήτημα έγινε από την Ένωση μας και εμπεριστατωμένη πρόταση για την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, που πια είναι η μόνη Αστυνομική Υπηρεσία της Αχαΐας που στεγάζεται σε απαρχαιωμένη εγκατάσταση.

ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ

Για το θέμα των μεταγωγών κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης της Πάτρας, ανέφεραν πως «έχει γίνει πια σαφές και στο Αρχηγείο και στο Υπουργείο ότι η αδικία που συντελείται στην Πάτρα, η οποία είναι η μόνη επαρχιακή περιοχή που η Ελληνική Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με αυτό το έργο, θα σταματήσει άμεσα».

Οπως ανέφερε η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, «αναμένεται και η πρόσληψη προσωπικού ώστε η δρομολογημένη απεμπολή των Αστυνομικών της Αχαΐας από αυτό το πάρεργο να πραγματοποιηθεί σύντομα».

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Ακόμα τέθηκε και προφορικά η πρόταση της Ένωσης για την ίδρυση στην Πάτρα και σε κάθε έδρα Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης πλήρως στελεχωμένου Αστυνομικού Ιατρείου, η οποία αντιμετωπίζεται θετικά από την ηγεσία.

«Η Ένωσή μας υποβάλλει στην πολιτική και φυσική ηγεσία αιτήματα τα οποία χρονίζουν, μαζί με ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση τους. Τα ζητήματα αυτά δημιουργούν πλείστα προβλήματα στην αστυνόμευση αλλά και στις εργασιακές συνθήκες των Αστυνομικών. Οι παρεμβάσεις και οι υπενθυμίσεις μας ακόμα και σε κεντρικό επίπεδο είναι συνεχείς και πιεστικές. Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της Πολιτείας ώστε σε σύντομο χρόνο να επιλυθούν. Η υπομονή του Αστυνομικού έχει πια στερέψει», καταλήγουν οι κ.κ. Τσίτσικας και Μπαλάσης.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα