Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μοιραίο μεροκάματο-Δύο εργαζόμενοι έχασαν χθες την ζωή τους στην Πάτρα με διαφορά λίγης ώρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μοιραίο αποδείχτηκε το χθεσινό μεροκάματο για δύο άνδρες, οι οποίοι έμελλε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στους χώρους εργασίας τους με διαφορά λίγης ώρας.

Μία ανείπωτη τραγωδία που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα συνδικάτα τα οποία για ακόμη μία φορά κατήγγειλαν τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

58ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

Το πρώτο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας μαρμάρων. Ένας 58χρονος εργάτης στην προσπάθεια του να μετακινήσει ένα μεγάλο κομμάτι μάρμαρου καταπλακώθηκε απ’ αυτό και ενώ μεταφέρθηκε εγκαίρως στο Νοσοκομείο δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του. Συγκεκριμένα ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στα άκρα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν έμπειρο τεχνίτη, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος εργαζόταν στο μεροκάματο για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Ο ΙΜΑΝΤΑΣ ΤΟΥ… ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Λίγη ώρα αργότερα ένα δεύτερο εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν 66χρονο κατασκευαστή αλουμινίων ήλθε να συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Όλα συνέβησαν σε μονάδα της Βιομηχανικής Περιοχής στην οποία είχε μεταβεί ο 66χρονος για την εγκατάσταση αλουμινίων. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την ώρα της ανύψωσης κατασκευής για την τοποθέτησή της ο ιμάντας κόπηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 66χρονος ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας κατήγγειλε για ακόμη μία φορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, επισημαίνοντας μάλιστα, πως λόγω της πανδημίας έχουν ατονίσει ακόμη και οι έλεγχοι, ενώ με αφορμή τα δύο εργατικά δυστυχήματα προγραμματίζει σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement