Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστολή Μυλωνά σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ- ΟΣΕ Ο Προαστιακός στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου κατά λίγες εκατοντάδες μέτρα προκειμένου να φτάσει στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας και ως εκ τούτου να αποκτήσει τη μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα, άσκησε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Με επιστολή του προς τους προέδρους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι η απόσταση της Κάτω Αχαΐας από τον υφιστάμενο σιδηροδρομικό σταθμό προκαλεί δυσκολίες στην πλήρη αξιοποίηση του προαστιακού και συνεπώς ζητάει τη δημιουργία σταθμού σε επαφή με την πόλη και επί της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής.
«Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Κάτω Αχαΐας βρίσκεται σε ικανή απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Επί πλέον πρόκειται για ανηφορικό δρόμο, γεγονός που θα περιορίσει σημαντικά τις δυνατότητες χρήσης του προαστιακού σιδηροδρόμου και άρα την επιτυχία του εγχειρήματος και την πλήρη αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών. Η ιδανική προτεινόμενη λύση είναι η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής κατά 700 περίπου μέτρα επί της υπάρχουσας γραμμής. Η επέκταση αυτή θα φέρει τον προαστιακό στην καρδιά της Κάτω Αχαΐας προς όφελος τόσο των δημοτών όσο και του προαστιακού, καθιστώντας τον πλήρως λειτουργικό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος στην επιστολή του.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement