Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

  Ομελέτα μπριάμ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

100ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο

500γρ. πατάτες, σε μικρούς κύβους

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε μικρούς κύβους

1 μεγάλο κολοκύθι, σε μικρούς κύβους

2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές λωρίδες

8 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

κατίκι Δομοκού ή γαλοτύρι

φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι διαμέτρου 24εκ. που μπαίνει και στο φούρνο και στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις σοταριστούν προσθέτετε σιγά-σιγά όλα τα λαχανικά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά ρίχνετε τα αβγά, το μαϊντανό και κουνάτε για να πάνε παντού. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ψήσετε την ομελέτα με 2 τρόπους: Την αφήνετε ως έχει στο τηγάνι και την ψήνετε πρώτα από τη μια πλευρά και μετά με τη βοήθεια ενός πιάτου ή καπάκι κατσαρόλας τη γυρνάτε και την ψήνετε και από την άλλη πλευρά. Εναλλακτικά, όπως είναι τη μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και την ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το αβγό και να πάρει χρώμα. Σερβίρετε την τορτίγια ζεστή, χλιαρή ή κρύα, μαζί με το κατίκι και πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement