Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πέταξαν» 10.000 ευρώ-Νέα διαδικτυακή απάτη στην Δυτική Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν έχουν τέλος οι διαδικτυακές απάτες στην Δυτική Ελλάδα με τους επιτήδειους να «παγιδεύουν» με διάφορα τεχνάσματα τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Το νέο περιστατικό καταγράφηκε στην Ναύπακτο όταν απατεώνας έπεισε έναν άνδρα που πωλούσε το όχημά του να του δώσει τους κωδικούς του τραπεζικού λογαριασμού. Έτσι, ο παθών όχι μόνον δεν πήρε την προκαταβολή των 1.000 ευρώ αλλά έχασε από τον λογαριασμό του το ποσό των 10.000 ευρώ!

Ο επιτήδειος έδρασε με.. μαεστρία και τελικά τα κατάφερε να κερδίσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό χωρίς μάλιστα να αφήσει ίχνη πίσω του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα συνέβησαν όταν, «άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με άνδρα, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγγελία πώλησης αυτοκινήτου. Με το πρόσχημα προκαταβολής του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ για την αγορά του οχήματος, ο δράστης έπεισε τον παθόντα να του δώσει τους κωδικούς πρόσβασής του σε διαδικτυακή εφαρμογή, με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση και να προβεί σε αλλαγή των κωδικών του παθόντα, μεταφέροντας το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από λογαριασμό του παθόντα, σε άλλο λογαριασμό, τα οποία αφαίρεσε».
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη, ενώ η Αστυνομία εφιστά μεγάλη προσοχή στους πολίτες να μην πείθονται από άγνωστα άτομα και να μην δίνουν τους προσωπικούς κωδικούς σε κανέναν.


Ροή ειδήσεων

Advertisement