Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Κωδικός προμνησίας»-Παράσταση video dance την Τρίτη 9 Μαρτίου σε σκηνοθεσία Βίκυς Αγόρα στο carnivalpatras.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 και στην κατεύθυνση εκείνη της διοργάνωσης που ρίχνει φως στις δημιουργικές συναντήσεις του Πατρινού Καρναβαλιού με τις Τέχνες και τα Θεάματα, την Τρίτη 9 Μαρτίου και ώρα 20.00 (ημέρα και ώρα που θα αρχίσει η ανάρτησή της εκδήλωσης στην επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr) θα πραγματοποιηθεί προβολή της παράστασης video dance με τίτλο «Κωδικός προμνησίας» (Déjà vu) σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Βίκυς Αγόρα.

Είναι µια µικρή καρναβαλική ιστορία, που αφορά σε ένα ζευγάρι, το οποίο κάτω από την µελαγχολία της καραντίνας, αποφασίζει να διασκεδάσει την κατάσταση και να προσπαθήσει να ζήσει αυτό που ζει κάθε χρόνο την εποχή του καρναβαλιού. Έτσι, αναζητώντας το πνεύµα του καρναβαλιού, µεταφέρεται σε διάφορα εµβληµατικά καρναβαλικά σηµεία της πόλης: αρχές παρελάσεων, Δημοτικό Θέατρο, πλατεία Γεωργίου, Αγορά Αργύρη, πρώην αποθήκες ΑΣΟ κ.α. αναζητώντας την διασκέδαση και την χαρά. Σύντοµα, θα διαπιστώσει ότι οι συνθήκες και το περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικά, αφού βιώνουν εντελώς αντιφατικές καταστάσεις µε αυτές που γνώριζαν. Οι εικόνες που έχουν παραµείνει στο µυαλό τους εµφανίζονται συνεχώς µπροστά τους και συγκρούονται µε αυτό που πραγµατικά ζουν.
Σύντοµα θα διαπιστώσουν ό,τι άλλαξαν πολλά, αλλά και ότι τίποτα δεν µπορεί να σβήσει από την καρδιά τους το πνεύµα του καρναβαλιστή και την αισιοδοξία που το διακατέχει… Πρόκειται για ένα video dance, στο οποίο εκφράζεται χορευτικά η ανάγκη όλων αυτών που προσµένουν το καρναβάλι για να δηµιουργήσουν, αλλά και να διασκεδάσουν σε συνθήκες όπως η στενάχωρη καραντίνα. Οι σκηνοθετηµένες χορογραφίες σε εµβληµατικά στοιχεία της πόλης και οι αντιθέσεις των εικόνων, εκφράζονται τηλεοπτικά προβάλλοντας τη δύναµη των αντιθέσεων, αλλά και την δύναµη του πνεύµατος του καρναβαλιού.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία-χορογραφίες: Βίκυ Αγόρα
Βοηθοί χορογράφου: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Γεωργία Σακκά
Χορεύουν: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Γεωργία Σακκά
Ηθοποιοί: Γιώργος Κομνηνόγλου, Περικλής Σιούντας
Τελάλης : Γιώργος Λογαράς
Μακιγιάζ: Νατάσα Ντότσικα
Ραφή κοστουμιών: Χαρά Παπαδοπούλου («Ο Κόσμος της Χαράς»)
Κινηματογράφηση – μοντάζ: Χρήστος Ορτέντζιο
*Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Παπαϊωάννου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement