Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μπλόκο» στην τσίκνα-Για πρώτη φορά φέτος λόγω του κορωνοϊού η Πάτρα δεν θα τιμήσει το έθιμο με υπαίθριες ψησταριές

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για την Πάτρα, ξεχωριστές όμως και οι συνθήκες που εκτός από τη ζωή μας ανατρέπουν έθιμα και παραδόσεις ετών…

Δυστυχώς η φετινή Τσικνοπέμπτη δεν θα θυμίζει σε τίποτε τα γλέντια και τις υπαίθριες ψησταριές που στήνονταν από άκρου σε άκρο της πόλης κάθε χρόνο τέτοια μέρα, αφού ο κορωνοϊός επέβαλλε απαγορεύσεις και στην… τσίκνα.
Μπορεί οι περισσότεροι Πατρινοί να ψήσουν οικογενειακά στα σπίτια τους, όμως η διάθεση δεν είναι η ίδια…, αφού το άλλοτε εορταστικό κλίμα έχει δώσει την θέση του στην κόπωση λόγω της πολύμηνης καραντίνας, αλλά και στην ανησυχία λόγω του σταθερά υψηλού αριθμού νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται στην Πάτρα.
Κι ενώ από χθες άλλες χρονιές τα κρεοπωλεία στην Πάτρα είχαν την τιμητική τους, αφού ο κόσμος φρόντιζε να προμηθευτεί τα παραδοσιακά εδέσματα τιμώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με τραπέζια και γλέντια, η κίνηση φέτος είναι εντελώς διαφορετική…
Ο κόσμος ναι μεν θα μείνει σπίτι και θα ψήσει, αλλά οι οικογένειες θα είναι μεταξύ τους. Κάτι που συνεπάγεται προμήθεια λιγότερων ποσοτήτων κρέατος, όπως επιβεβαιώνουν και οι κρεοπώλες που μίλησαν στην «Γ».

Ροή ειδήσεων

Advertisement