Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι νοσηλείες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας ανέρχονται σε 131, εκ των οποίων οι 27 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ Covid.
Πιο συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ στις Κλινικές Covid νοσηλεύονται 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ στις ΜΕΘ Covid συνολικά 20 ασθενείς με τα όρια του συστήματος να εξαντλούνται.

ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΘ

Επίσης, δύο παιδιά κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτούν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 9χρονο τρόφιμο από το ίδρυμα “Κιβωτός της Αγάπης”, και ένα 6χρονο που εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων με συμπτώματα της νόσου “καβασάκι”. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με την ίδια νόσο, το οποίο είχε νοσηλευτεί και αυτό πριν από λίγες ημέρες.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 44 ασθενείς στην Κλινική Covid και άλλοι 7 στην ΜΕΘ Κορωνοϊού, με τα περιθώρια να σφίγγουν.

Η ανησυχία είναι έντονη καθώς ακόμα δεν έχουμε φθάσει στην κορύφωση της πανδημίας στην περιοχή μας γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τους υγειονομικούς παράγοντες, οι οποίοι προετοιμάζονται για ακόμα πιο πιεστικές καταστάσεις έχοντας στην εφεδρεία και νέους χώρους.
Καρβέλης: «Να αναχαιτίσουμε
την κατάσταση στην κοινότητα»

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απευθύνω έκκληση προς όλους να μπορέσουν να αναχαιτίσουμε την κατάσταση στην κοινότητα, ούτως ώστε τα κύματα να μην φθάνουν στις νοσηλευτικές μονάδες πρωτίστως για να μην χρειαστεί να νοσήσει ο κόσμος και μετά για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή φροντίδα από όλους εμάς».

Ροή ειδήσεων

Advertisement