Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για διακοπή έκτισης της ποινής του.

Νωρίτερα, να απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας είχε προτείνει η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημελιοδικείου Λαμίας Αγορής Παπακώστα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η κυρία Παπακώστα τόνισε στην αγόρευσή της ότι ο νομοθέτης προβλέπει σε εξαιρετικές περιπτώσεις την αναβολή, όταν υπάρχει σοβαρή και ειδικά χρόνια ασθένεια, που δεν προκλήθηκε με τη βούληση του κρατουμένου, κάτι που δεν ισχύει στην εξεταζόμενη περίπτωση που η ασθένεια προκλήθηκε με τη βούλησή του. Επισήμανε επίσης ότι επειδή γνωρίζει την κατάσταση έδωσε παραγγελία για την προστασία της υγείας του κρατουμένου.

Τον πολυισοβίτη εκπροσωπούν με ιδιόχειρη εξουσιοδότηση οι δικηγόροι Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός. Ο τελευταίος υποστηρίζοντας το υποβληθέν αίτημα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ζητούν μια προσωρινή διακοπή λόγω σοβαρής ασθένειας, λέγοντας ότι «ένα βήμα πριν το θάνατο δεν έχει νόημα η συνέχιση της ποινής», αφήνοντας στην ευχέρεια του Δικαστηρίου για να αποφασίσει το διάστημα αποκατάστασης.

Στη διαδικασία συμμετείχε και ο γιατρός Αναπληρωτής Διευθυντής της ΜΕΘ Εντατικολόγος Χρήστος Γεωργιάδης που δέχτηκε τις ερωτήσεις της έδρας σχετικά με την κατάσταση της υγείας του κρατούμενου και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται λόγω της κατάστασής του ως ασθενής.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «έχει νοητική διαύγεια αλλά βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης σε ό,τι αφορά τα ζωτικά όργανα». Απαντώντας μάλιστα σε στοχευμένη ερώτηση της pροέδρου Μαρίας Γάκη αν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, είπε «Ναι υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση του εγκυμονεί κινδύνους».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας διατυπώθηκαν από τον συνήγορο του κρατούμενου και άλλες ερωτήσεις όπως αν μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να φύγει, αν θα βοηθούσε στην ψυχολογία του ασθενή μια απόφαση διακοπής, όπως και για το αν είναι συνεργάσιμος με τους γιατρούς.


Ροή ειδήσεων

Advertisement