Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Όμορφες, νέες και μαμάδες               

Δημοσιεύθηκε

στις

     

 

Μία νέα καθημερινότητα αρχίζει από την πρώτη στιγμή που κάθε γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της, ως μαμά πλέον. Και φυσικά δεν έχει καμία ομοιότητα με όλα όσα βλέπετε σε ταινίες, σειρές, διαφημίσεις. Και ενώ το μωρό/τα μωρά κλαίνε, εσείς πρέπει να βρείτε χρόνο καθημερινά να:

Εφαρμόζετε κρέμα ανάπλασης

Το σώμα σας έχει ανάγκη από ενυδάτωση περισσότερο από ποτέ. Βγαίνοντας από το μαιευτήριο, οι περισσότερες χάνετε 5-7 κιλά. Με αυτή την απότομη μείωση βάρους, επιβάλλεται να εφαρμόζετε στην κοιλιά και στην περιφέρειά σας, ενυδατική κρέμα ανάπλασης για να αποφύγετε χαλάρωση και ραγάδες. Τη συγκεκριμένη ενυδατική, τη χρησιμοποιείτε ιδανικά μέχρι να επανέλθει το σώμα σας στο αρχικό του βάρος.

Κρέμα για το στήθος-λανολίνη

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τη λανολίνη, είναι ένα από τα προϊόντα που πρέπει να έχετε μαζί σας, στη βαλίτσα μαιευτηρίου. Το στήθος και ιδιαίτερα οι θηλές χρειάζονται φροντίδα. Ιδιαίτερα για εσάς που θηλάζετε, η λανολίνη είναι η κρέμα που μαλακώνει τις θηλές, ενώ προστατεύει από τυχόν μικροτραυματισμούς που μπορεί να προκύψουν, κατά το θηλασμό. Χρησιμοποιείτε ελάχιστη ποσότητα, ενώ είναι εντελώς ακίνδυνη για το μωρό, δε χρειάζεται ξέβγαλμα. Την έχετε δίπλα στο κομοδίνο σας και εφαρμόζετε ελάχιστη ποσότητα μετά από κάθε θηλασμό ή μέχρι να επανέλθει το στήθος σας και να μην νιώθετε τις θηλές σας ερεθισμένες.

Σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή

Η ξηρότητα του κόλπου είναι κάτι αναπόφευκτο τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα. Ένα ειδικό σαπούνι καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή, θα διατηρήσει το pH της περιοχής στα κατάλληλα επίπεδα, ενώ θα βοηθήσει κατά της ξηρότητας. Κάνετε συχνές πλύσεις, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές του γυναικολόγου σας.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement