Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άκαρπες οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τις μολότοφ σε βάρος δικυκλιστών – Τσίτσικας: «Είχαν πρόθεση να αφαιρέσουν ζωή αστυνομικού»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανησυχία επικρατεί στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. μετά από την επίθεση σε βάρος δύο διερχόμενων δικυκλιστών της Τροχαίας, την ώρα που διέσχιζαν την οδό Αγίου Γεωργίου στο ύψος της Ερμού, πενήντα μέτρα απόσταση από το Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ όταν άγνωστα άτομα προέβησαν στη ρίψη μολότοφ από τα σκαλάκια του Ιερού Ναού Εισοδίων και πέταξαν μολότοφ σε άνδρες της Τροχαίας που εκείνη την στιγμή κατέβαιναν και ήθελαν να στρίψουν στην Ερμού για να μεταβούν στο αστυνομικό μέγαρο.  Η μία μολότοφ έσκασε μπροστά από μία μηχανή και μάλιστα ο δικυκλιστής πέρασε μέσα από την φωτιά, ενώ η άλλη χτύπησε τον αστυνομικό στο πίσω μέρος του κράνους του, ευτυχώς όμως κανείς δεν τραυματίστηκε

Οι αστυνομικοί αν και έκαναν έρευνες σε όλη την περιοχή, δεν βρήκαν στοιχεία με αποτέλεσμα οι δράστες να παραμένουν άφαντοι.

Η Αστυνομία εκτιμά πως η επίθεση συνδέεται άμεσα με τις πρόσφατες αντιδράσεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα που προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει και ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.

Πάντως, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδιάζονταν επίθεση σε βάρος κατά περιπολικού ή μοτοσικλετών της Αστυνομίας στην Πάτρα οι άγνωστοι δράστες αιφνιδίασαν την ΕΛ.ΑΣ. για δεύτερη φορά, καθώς είχε προηγηθεί και η επίθεση με μπογιές στο Τμήμα Μεταγωγών.

ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ: «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΔΙΑΘΕΣΗ»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας σε δήλωσή του στο gnomip.gr ανέφερε πως: «Τέτοιες ενέργειες οι οποίες έχουν ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον εργαζομένων, μόνο αποτροπιασμό και καταδίκη του συνόλου της κοινωνίας μπορούν να προκαλέσουν. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι, οι οποίοι ενώ αποκαλούν ένα ολόκληρο κράτος “δολοφόνο” είχαν οι ίδιοι πρόθεση να αφαιρέσουν μια ζωή αστυνομικού. Δεν είναι τυχαίο ότι η μία μολότοφ έπεσε στο κεφάλι του συναδέλφου μας. Τους παραδίδουμε στην κρίση του συνόλου της κοινωνίας”.


Ροή ειδήσεων

Advertisement