Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Διαγωνισμός τραγουδιού για παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων συνδιοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού για παιδική ή παιδικές φωνές στο πνεύμα του καρναβαλιού, με φορέα υλοποίησης (σε ό,τι αφορά στο μουσικό μέρος) το Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Το Πατρινό Καρναβάλι αποτελεί πυλώνα των καρναβαλιών όλης της Ελλάδας και έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα του χρόνου συνθέτοντας πολυποίκιλα πολιτισμικά στοιχεία. Ο κοσμοπολίτικος σε συνδυασμό με τον λαϊκό χαρακτήρα της Πάτρας διαμόρφωσαν ένα καρναβάλι σατιρικό, πρωτότυπο, αυθόρμητο, ανατρεπτικό, δημιουργικό.
Η πανδημία και οι συνέπειές της εμποδίζουν φέτος τη διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων χαράς, γλεντιού, ξεγνοιασιάς. Αυτές οι δύσκολες συνθήκες, όμως, είναι για εμάς η αφορμή να υλοποιήσουμε δράσεις άλλης μορφής, εμπνευσμένες από το Πατρινό Καρναβάλι.
Οι υποψήφιοι, το έργο των οποίων θα επιλεγεί για τον Β’ Κύκλο (τελικό) ο οποίος θα λάβει χώρα στην Πάτρα τον Φεβρουάριο 2022, πρέπει να στείλουν ενορχηστρωμένο (πάρτες και παρτιτούρα) το έργο έως τη 15η Δεκεμβρίου 2021.
8.Η ενορχήστρωση των τραγουδιών είναι: πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι, κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, ντραμς, παραδοσιακά όργανα (μαντολίνο, ούτι, λαούτο, βιολί, σαντούρι, κρουστά). Η επιλογή των οργάνων (από τον παραπάνω πίνακα) είναι ελεύθερη για κάθε συνθέτη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement