Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Σφύριξαν λήξη… πριν από την έναρξη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακούφιση για τους προέδρους των ομάδων της Γ΄ Εθνικής η απόφαση της Κυβέρνησης

 

Αναμενόμενο ήταν αυτό το πισωγύρισμα όσον αφορά τα πρωταθλήματα της Γ΄ Εθνικής όταν το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας είναι στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας.

Πολλές φορές είχαμε αναφέρει στο ρεπορτάζ ότι ο ΠΣΑΠ πίεσε αρκετά την κυβέρνηση έτσι ώστε να δώσει το «ΟΚ» για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων με αποτέλεσμα να παρθεί η απόφαση να επιστρέψουν στις προπονήσεις.

Το ερώτημα είναι το έκαναν για απαλλαχτούν από τις πιέσεις γνωρίζοντας ότι στη συνέχεια θα αποφάσιζαν ξανά να τα σταματήσουν ή τελικά παίρνουν συνεχώς λάθος αποφάσεις;

Όπως και να έχει για μια ακόμα φορά ο αθλητισμός παραμένει… στον «πάγο» και οι νέες αποφάσεις που πάρθηκαν από την Κυβέρνηση με το σκληρό lockdown απαγορεύοντας σε 19 περιφερειακές ενότητες τη διεξαγωγή προπονήσεων σε επίπεδο Football League-Γ΄ Εθνικής, αναμένεται να φέρουν αρνητικές εξελίξεις!

Αυτό που σίγουρα μας έχουν δείξει οι πρόεδροι των ομάδων είναι ότι απαλλάχτηκαν από αυτή την διαδικασία, δηλαδή να επαναρχίσει το πρωτάθλημα αφού κακά τα ψέματα οι περισσότεροι δεν επιθυμούν με αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί να επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Συγκεκριμένα πλάνα επιστροφής στη δράση για τη Γ΄ Εθνική κατέστρωνε τις τελευταίες μέρες η ΕΠΟ, ζητώντας από τα σωματεία να δηλώσουν αν θέλουν να συμμετέχουν ή όχι στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

 

Αυγενάκης: Σήμερα θα εξετάσει τα θέματα η επιτροπή λοιμωξιολόγων

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανέφερε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εξετάσει σήμερα την εισήγηση για τα θέματα του αθλητισμού.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Σεβόμενοι το επιστημονικό κύρος των λοιμωξιολόγων και την κρισιμότητα της κατάστασης, επαναφέρουμε στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής την τεκμηριωμένη εισήγησή μας για τα θέματα του αθλητισμού».

 

 ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΛΛΑ…

Κάποιες ομάδες από τη Γ΄ Εθνική όπως η Θύελλα Πατρών επέστρεψαν την Τρίτη στις προπονήσεις πραγματοποιώντας όλοι τα rapid test και αφού τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά πάτησαν το χορτάρι μετά από καιρό.

Παράλληλα η διοίκηση έστειλε απάντηση στο αν επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Το έγγραφο που στάλθηκε από τον πρόεδρο των «κυανόλευκων» Δημήτρη Θανόπουλο αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι παρά τις δύσκολες υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα, η ομάδα μας θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, σεβόμενη την ιστορία μας, τους κόπους και τις θυσίες των μελών μας.

Περιμένουμε από εσάς να σκύψετε στα πρωταθλήματα της κατηγορίας και επιτέλους να ζητήσετε και τη γνώμη των ανθρώπων που χρηματοδοτούν όλο αυτό το οικοδόμημα».

Βέβαια πίσω από αυτή την δήλωση συμμετοχής υπήρξαν και οι ενστάσεις με την διοίκηση απλά να κάνει αυτό που αρμόζει στην ιστορία της και εν συνεχεία θα αποφάσιζε πώς θα πορευόταν με την όλη διαδικασία.

Πάντως το πισωγύρισμα αυτό δεν «πάγωσε» ιδιαίτερα την διοίκηση της ομάδας που εδώ και πολύ καιρό μαζί με άλλους συλλόγους της Γ’ Εθνικής «φώναζαν» ότι πρόκειται για αποφάσεις του ποδαριού…

Μην ξεχνάμε ότι οι πρόεδροι των συλλόγων είχαν στείλει δύο επιστολές με τα αιτήματα αλλά και τα ερωτήματά τους και ποτέ δεν πήραν κάποια απόφαση.
Οπότε όλο αυτό με λίγα λόγια τους βγήκε σε καλό όμως πρέπει να κοιτάξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι το αύριο.

Δηλαδή από το καλοκαίρι πώς μπορούν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με τον λιγότερο επώδυνο τρόπο που μπορούν να έχουν τα σωματεία.

 

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΚΥΑ

Χθες το πρωί όπως ήταν αναμενόμενο εκδόθηκε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που επισημοποιεί την αναστολή αρκετών αθλητικών δραστηριοτήτων έως και τις 16 Μαρτίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Να θυμίσουμε ότι στο αυξημένο επίπεδο κινδύνου έχουν ενταχθεί 19 περιφέρειες και αυτές είναι: Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Αχαΐας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας (εκτός του Δήμου Σκύρου), Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας (εκτός του Δήμου Μεγανησίου), Λάρισας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου και οι Δήμοι Καλύμνου, Χίου και Ρόδου.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”


Ροή ειδήσεων

Advertisement