Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τσικνοπέμπτη: Πειθάρχησε στα αυστηρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. η συντριπτική πλειοψηφία των Πατρινών

Published

on

Μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη ήταν η χθεσινή για τους Πατρινούς καθώς δεν στήθηκαν υπαίθριες ψησταριές ούτε στο κέντρο ούτε στις συνοικίες λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Εν μέσω σκληρού lockdown και ο ιός να καλπάζει πλήττοντας αμέτρητες οικογένειες και εκατοντάδες πολίτες δεν υπήρξε γιορτινή διάθεση στην Πάτρα για να τιμηθεί το έθιμο.
Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη από νωρίς το πρωί, με συνεχείς περιπολίες στους δρόμους αλλά και με ελέγχους σε καταστήματα, χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό πρόβλημα.
Ούτε υπαίθριες ψησταριές υπήρχαν, ούτε συνωστισμός και ούτε καρναβαλική διάθεση, εφόσον τα καταστήματα εστίασης παραμένουν με κατεβασμένα ρολά και μόνο όσα λειτουργούν είναι με την μορφή take away. Μουσική δεν υπήρχε, ούτε διάθεση για ξεφάντωμα, εφόσον αυτές τις μέρες μόνον ο ιός ξεφαντώνει…
Η έκκληση της Αστυνομίας προς τους πολίτες να τηρήσουν υπεύθυνη στάση βρήκε θετική ανταπόκριση από την συντριπτική πλειοψηφία, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έλειψαν τα… πρόστιμα στους «απείθαρχους» καθώς η Αστυνομία έκανε συνεχείς περιπολίες και αυστηρές συστάσεις.
Όλοι όσοι κυκλοφορούσαν είτε με τα οχήματά τους είτε με τα πόδια από νωρίς χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, υποβλήθηκαν σε έλεγχο από τους αστυνομικούς, προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα. Όσοι θέλησαν να τιμήσουν το έθιμο αρκέστηκαν σε ψησταριές στο μπαλκόνι τους και γιόρτασαν σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.
119 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ
Οι έλεγχοι, σύμφωνα με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί με στόχο την θωράκιση του πληθυσμού και την προστασία της δημόσιας υγείας. Προχθές Τετάρτη βεβαιώθηκαν 102 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ στη Δυτική Ελλάδα καθώς επίσης 17παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement