Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Έκανε χθες πρεμιέρα το “Rebirth” της Μαρίας Λάτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 και στην κατεύθυνση εκείνη της διοργάνωσης που ρίχνει φως στις δημιουργικές συναντήσεις του Πατρινού Καρναβαλιού με τις Τέχνες και τα Θεάματα, χθες στην επίσημη σελίδα της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr άρχισε η προβολή του «Rebirth» της Μαρίας Λάτα.

Όπως σημειώνει η Μαρία Λάτα: «Μέσα στη σύγχυση της εποχής είναι τόσο δύσκολο κανείς, να εκφράσει με ακρίβεια και απλότητα τις σκέψεις του. Πόσο μάλλον όταν ο χρόνος που έχει να το κάνει, είναι αυτός των πενήντα οκτώ δευτερολέπτων.

Αυτή τη πρόκληση θέσαμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Ο λόγος; Να επικοινωνήσουμε το πνεύμα του καρναβαλιού, ξεπροβάλλοντας από το πουθενά ένα ανέμελο απόγευμα στις οθόνες σας. Κλέβοντας σας για λίγο την προσοχή, βάζοντας σας στον κόσμο των σκιών, όπου η μαγεία είναι ανεξάντλητη.

Τώρα πιο πολύ από ποτέ, γίνεται φανερό πως η πόλη έχει ανάγκη αυτή τη γιορτή. Το καρναβάλι είναι η γιορτή της ίδιας της ζωής. Υπάρχουμε εκείνη τη στιγμή για εκείνη τη στιγμή.

Με λίγα λόγια λοιπόν… Η κουραστική παύση μέσα από την οποία μαχόμαστε να απελευθερωθούμε, σίγουρα θα τελειώσει. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος φλεγόμενος βυθίζεται μέσα στο νερό κατά τη τελετή λήξης. Αλλά η φλόγα του στην ουσία δεν παύει ποτέ, από αυτή γεννιέται πάλι (Rebirth), αυτεξούσιος. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει το καρναβάλι και έτσι μπορεί να υπάρξει η ζωή.

Ποιος λοιπόν, μπορεί ή τολμά να σβήσει τη φωτιά του καρναβαλιού; Ποιος μπορεί να σβήσει τη φλόγα των ανθρώπων;».

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-Performance: Μαρία Λάτα. Πρωτότυπη Μουσική: Χάρης Πεγιάζης. Βίντεο: Γιάννης Παππάς. Μοντάζ: Γιάννης Παππάς – Μαρία Λάτα. Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή. Εκτέλεση Παραγωγής: Βιομηχανική.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement