Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Εταιρεία Ακινήτων αντί να απαντήσει για την παραχώρηση του Ριγανόκαμπου εγκαλεί τον Δήμο για την υδροδότηση των Ρομά

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που πάγιο αίτημα της πόλης είναι η παραχώρηση της έκτασης του Ριγανοκάμπου για την αξιοποίησή της η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) με επιστολή της εγκαλεί τον Δήμο Πατρέων επειδή τοποθέτηση βρύση στο χώρο για την κάλυψη των αναγκών των Ρομά.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη ο οποίος με νέα επιστολή του προς την ΕΤΑΔ η οποία κοινοποιείται και στον Πρωθυπουργό, αναφέρει «με έκπληξη λάβαμε την επιστολή σας, στην οποία αντί να ανταποκρίνεστε ουσιαστικά στο αίτημά μας για παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της χρήσης του πρώην σκουπιδότοπου του Ριγανόκαμπου για 50 χρόνια, μας εγκαλείτε γιατί βάλαμε «βρύση» για να πιουν νερό οι τσιγγάνοι που μένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου από τη δεκαετία του 1980. Μάλιστα, στην επιστολή σας, ενώ περιγράφετε τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των ρομά στον καταυλισμό, «εκπλήσσεστε» από το ότι «… ο καταυλισμός φέρεται να υδροδοτείται, χωρίς όμως να υφίσταται προηγούμενη άδεια της Εταιρείας μας προς τούτο».

Επίσης, αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι παρά τις πολυάριθμες επιστολές που σας έχουμε στείλει και με τις οποίες ζητάμε την παραχώρηση του χώρου, ώστε να ξεκινήσει η ανάπλασή του σύμφωνα με το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του Δήμου μας, στην επιστολή σας αναφέρετε ότι «Είναι εμφανές ότι οι παραπάνω αυθαίρετες χρήσεις, δεν συνάδουν με τις καθορισμένες από το ΓΠΣ χρήσεις, όπως πολιτισμός, αθλητισμός, αναψυχή, εκπαίδευση και έρευνα κλπ».

Εάν μέχρι σήμερα είχε πραγματοποιηθεί το αυτονόητο, δηλαδή συνάντηση δια ζώσης, ώστε να σας ενημερώσουμε εις βάθος για το θέμα, θα ήταν σε γνώση σας τα εξής:

Το Ελληνικό Δημόσιο (Κτηματική Υπηρεσία) συνέταξε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολή των ρομά από τον καταυλισμό το 2005, η οποία δεν έγινε δεκτή από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, που με την υπ’ αριθμ. 312/2005 απόφασή του, έκανε δεκτή την ανακοπή. Επίσης, η από 29/08/2008 και με αριθμό κατάθεσης 3876/2008 έφεση του Ελληνικού Δημοσίου στην προαναφερθείσα απόφαση, κρίθηκε και δημοσιεύτηκε στην Πάτρα σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στις 23/07/2010, όπου ακυρώθηκε το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του Ελληνικού Δημοσίου.

Το θέμα της μετεγκατάστασης των ρομά, σε σπίτια που θα ανταποκρίνονται σε στοιχειώδη πρότυπα υγιεινής και αξιοπρέπειας, δεν είναι απλή διαδικασία και δε λύνεται με διοικητικές πράξεις. Απαιτεί ουσιαστική πολιτική από μεριάς των κυβερνήσεων, συνθήκες που θα δίνουν δουλειά στους ενήλικες, δυνατότητες υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα παιδιά, κλπ. Σε αυτή την κατεύθυνση αγωνίζεται η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Το αίτημα της πόλης μας, που επανειλημμένα έχει τεθεί σε όλες τις Κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, όπως αντίστοιχα και στις Διοικήσεις της ΕΤΑΔ, το οποίο ομόφωνα επικύρωσε για μία ακόμα φορά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/02/2021, αφορά στα εξής:
-Άμεση παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της χρήσης του χώρου του Ριγανόκαμπου για πενήντα (50) χρόνια, με σκοπό τη δημιουργία και λειτουργία του Ανατολικού Πάρκου της Πάτρας, με χρήσεις που συνάδουν με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τον αναδασωτέο χαρακτήρα του.
-Χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή από προγράμματα, των απαραίτητων μελετών και εργασιών διαμόρφωσης του χώρου.
-Προκήρυξη σχετικού Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, όπως προβλέπεται και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021.
Κατόπιν τούτων, σας καλούμε εκ νέου να μας ενημερώσετε για την τελική πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης και της εταιρείας σας, σχετικά με την παραχώρηση του ακινήτου, ώστε να μπορέσει ο πατραϊκός λαός και ο Δήμος να τον μετατρέψουν σε «πνεύμονα ζωής» της πόλης μας».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Μπλόκο” σε 22 κιλά κοκαΐνη στο Λιμάνι-Συνελήφθη ο οδηγός που τα μετέφερε

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, 42χρονος ημεδαπός, οδηγός Φ/Γ οχήματος, εντός του λιμένα Πατρών, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενήργησαν μεσημβρινές ώρες χθες τα παραπάνω στελέχη, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΄΄ΑΙΚ΄΄ στην πύλη εξόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Φ/Γ όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο), το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από τον λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, βρέθηκε σε χώρο του φορτίου και συγκεκριμένα στο επάνω μέρος ξυλοκιβωτίου που περιείχε ένα ψυγείο, μία πλαστική μαύρη σακούλα, εντός της οποίας υπήρχαν είκοσι (20) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες συνολικά είκοσι δύο κιλά, πεντακόσια γραμμάρια και επτά δέκατα του γραμμαρίου (22,500.7kg) ναρκωτική ουσία του είδους κοκαΐνη.

Σε περαιτέρω νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα , παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στην οικία του 42χρονου στον Άλιμο Αττικής, βρέθηκαν δύο (02) κινητά τηλέφωνα και τρεις (03) κάρτες SIM.

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεθέντων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών υπολογίζεται σε εννιακόσιες πενήντα έξι χιλιάδες και διακόσια πενήντα (956.250 €) ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν η ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών η οποία θα αποσταλεί στην Χημική Υπηρεσία Πατρών, το Φ/Γ όχημα (τράκτορας και επικαθήμενο), έξι (06) κινητά τηλέφωνα, τρεις (03) κάρτες SIM και μία (01) συσκευή πλοήγησης .

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σταθεροποιείται ο αριθμός κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

81 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού κατέγραψε η Αχαΐα, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων να παραμένει σταθερός για μια ακόμη ημέρα.

Οι ειδικοί αισιοδοξούν,  αλλά παράλληλα εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται σε διάφορα σημεία της Πάτρας,  μεταξύ άλλων και στα Ψηλά Αλώνια.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

3.067 νέα κρούσματα-91 θάνατοι και 824 στις ΜΕΘ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, 3.067 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 311.033 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.990 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.330 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 547 (ημερήσια μεταβολή +3.99%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα