Δευτέρα 12 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαραγκός: «Βιώνουμε το σφοδρότερο κύμα της πανδημίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι προφανές ότι η Αχαΐα και ειδικότερα η Πάτρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τρομακτικής περιδίνησης από την πανδημία, που απλώνει τους κύκλους της εγκλείοντας όλο και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων αλλά και νοσούντων που συρρέουν στα Νοσοκομεία αυξάνοντας έτσι την πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Η νόσος Covid -19 πλήττει με σφοδρότητα την Αχαΐα και κυρίως τον Δήμο Πατρέων εκτεινόμενη σε όλο το ηλικιακό φάσμα. Κλινικές Covid -19 και ΜΕΘ του ΠΓΝΠ αγγίζουν την πληρότητα με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση των κλινών. «Δοκιμάζεται και θα συνεχίσει να δοκιμάζεται το Σύστημα Υγείας, γιατί βιώνουμε την οξύτερη φάση της πανδημίας. Η πίεση είναι προφανής, με την αύξηση των ασθενών που πραγματικά συρρέουν στα Επείγοντα και μεγεθύνεται καθημερινά.

Παράλληλα, δεν παραγνωρίζω ότι δοκιμάζονται και οι πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με την γενικότερη κρίση που εξυφάνθηκε από την πανδημία. Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειρίζεται η κοινωνία τον περιορισμό από τα μέτρα, που είναι όμως τα μόνα που θα μας σώσουν έως ότου εμβολιασθούμε, τον κίνδυνο της νόσου και τα  δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, την γενικότερη δηλαδή ισχυρή κρίση που προκάλεσε η πανδημία», επισημαίνει στην «Γ» ο Δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής στην οποία υπάγονται και οι κλινικές Covid-19, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός.

Ο Καθηγητής Μαραγκός που εποπτεύει πέραν της Παθολογικής Κλινικής και τις Covid -19 επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία για την παροχή άριστης νοσηλείας σε όποιον τη χρειάζεται, τονίζοντας στη δήλωσή του «Οι επόμενες 15 μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Όποιος λοιπόν προσφεύγει στο ΠΓΝΠ και χρήζει νοσηλείας, είτε πάσχων από την νόσο Covid-19 είτε από οποιαδήποτε άλλη πάθηση, θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή και θα καλυφθεί με απόλυτα ασφαλή νοσηλεία.

«Προς τούτο, ειδικευμένοι γιατροί, ειδικευόμενοι, νοσηλευτές και όλο εν γένει το προσωπικό δεν φείδεται θυσιών και δίνει καθημερινά  πραγματική μάχη για να αντιμετωπίσει το σφοδρότερο έως τώρα κύμα της πανδημίας. Παράλληλα με την ίδια προσοχή και αφοσίωση νοσηλεύει κάθε μη Covid πάσχοντα». Ο ίδιος θεωρεί ότι η μάχη θα μας βρει νικητές «Ελπίζω και πρέπει να βγούμε όλοι νικητές από την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες» καταλήγει.

ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μόνη λύση ο εμβολιασμός»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υπερασπιστής του εμβολιασμού για να ζήσουμε ελεύθεροι και με ασφάλεια δηλώνει ο προϊστάμενος του Ποινικού Τμήματος του Εφετείου Πατρών Σπύρος Κουλουφάκος.

 

«Έκανα το εμβόλιο της Astrazeneca δεν είχα απολύτως καμία παρενέργεια και είμαι μια χαρά. Συνιστώ σε όλους τους πολίτες να το κάνουν, γιατί ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση», ανέφερε στην «Γ» ο κ. Κουλουφάκος.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Πάτρα ξανά αύριο το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί αύριο Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, θα επισκεφθεί το mega εμβολιαστικό κέντρο που είναι στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ και ξεκινά την λειτουργία του την Πέμπτη με εμβόλια της εταιρείας moderna ενώ στην συνέχεια θα επισκεφτεί και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με Βαρθολομαίο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην διάρκεια της οποίας του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του στενού του συνεργάτη, Νίκου Μαγγίνα, τον οποίο γνώριζε και προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός και έχαιρε της εκτίμησής του.

 

Ο Νίκος Μαγγίνας υπήρξε επί μακρά σειρά ετών φωτογράφος του Πατριαρχείου αλλά και στενότατος συνεργάτης του ιδίου του Πατριάρχη. Η συμβολή του εκλιπόντος στο έργο του Πατριαρχείου υπήρξε μεγάλη και η απώλεια του προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα