Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαραγκός: «Βιώνουμε το σφοδρότερο κύμα της πανδημίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι προφανές ότι η Αχαΐα και ειδικότερα η Πάτρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τρομακτικής περιδίνησης από την πανδημία, που απλώνει τους κύκλους της εγκλείοντας όλο και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων αλλά και νοσούντων που συρρέουν στα Νοσοκομεία αυξάνοντας έτσι την πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Η νόσος Covid -19 πλήττει με σφοδρότητα την Αχαΐα και κυρίως τον Δήμο Πατρέων εκτεινόμενη σε όλο το ηλικιακό φάσμα. Κλινικές Covid -19 και ΜΕΘ του ΠΓΝΠ αγγίζουν την πληρότητα με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση των κλινών. «Δοκιμάζεται και θα συνεχίσει να δοκιμάζεται το Σύστημα Υγείας, γιατί βιώνουμε την οξύτερη φάση της πανδημίας. Η πίεση είναι προφανής, με την αύξηση των ασθενών που πραγματικά συρρέουν στα Επείγοντα και μεγεθύνεται καθημερινά.

Παράλληλα, δεν παραγνωρίζω ότι δοκιμάζονται και οι πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με την γενικότερη κρίση που εξυφάνθηκε από την πανδημία. Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειρίζεται η κοινωνία τον περιορισμό από τα μέτρα, που είναι όμως τα μόνα που θα μας σώσουν έως ότου εμβολιασθούμε, τον κίνδυνο της νόσου και τα  δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, την γενικότερη δηλαδή ισχυρή κρίση που προκάλεσε η πανδημία», επισημαίνει στην «Γ» ο Δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής στην οποία υπάγονται και οι κλινικές Covid-19, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός.

Ο Καθηγητής Μαραγκός που εποπτεύει πέραν της Παθολογικής Κλινικής και τις Covid -19 επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία για την παροχή άριστης νοσηλείας σε όποιον τη χρειάζεται, τονίζοντας στη δήλωσή του «Οι επόμενες 15 μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Όποιος λοιπόν προσφεύγει στο ΠΓΝΠ και χρήζει νοσηλείας, είτε πάσχων από την νόσο Covid-19 είτε από οποιαδήποτε άλλη πάθηση, θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή και θα καλυφθεί με απόλυτα ασφαλή νοσηλεία.

«Προς τούτο, ειδικευμένοι γιατροί, ειδικευόμενοι, νοσηλευτές και όλο εν γένει το προσωπικό δεν φείδεται θυσιών και δίνει καθημερινά  πραγματική μάχη για να αντιμετωπίσει το σφοδρότερο έως τώρα κύμα της πανδημίας. Παράλληλα με την ίδια προσοχή και αφοσίωση νοσηλεύει κάθε μη Covid πάσχοντα». Ο ίδιος θεωρεί ότι η μάχη θα μας βρει νικητές «Ελπίζω και πρέπει να βγούμε όλοι νικητές από την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες» καταλήγει.

ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement