Connect with us

Αθλητισμός

Με την πλάτη στο τοίχο

Published

on

 Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη με τους «κοκκινόμαυρους» να ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους

 

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

 

Υπό το φως των προβολέων έγινε η χθεσινή προπόνηση (8:30 μ.μ.) της Παναχαϊκής όπως θα γίνει και η σημερινή ενόψει του κρίσιμου αυριανού αγώνα για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2 με αντίπαλο τον Διαγόρα Ρόδου.

Οι «κοκκινόμαυροι» μετά το άσχημο αποτέλεσμα στα Τρίκαλα επιθυμούν την επιστροφή τους στις νίκες έτσι ώστε να μην χαθεί και άλλο πολύτιμο έδαφος.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ ο Διαγόρας μπορεί να μην είναι το μεγάλο όνομα και το φόβητρο της κατηγορίας ωστόσο μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, έχει τον ενθουσιασμό του πρωτάρη… αφού είναι νεοφώτιστος στην κατηγορία ενώ αυτή την στιγμή φιγουράρει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Εργοτέλη.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ροδίτες έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους και αυτό μπορεί να τους κάνει πολύ επικίνδυνους. Η ομάδα του «Σμαραγδένιου νησιού» παίζει καλό ποδόσφαιρο και διαθέτει όπως και η Παναχαϊκή την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί έξι τέρματα και έχει σημειώσει 11 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μακριά από το νησί ο Διαγόρας έχει συλλέξει 11 βαθμούς, ενώ ο πρώην παίκτης της Παναχαϊκής Μιχάλης Μπαστακός είναι ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου με τέσσερα τέρματα.

Οπότε οι παίκτες της Παναχαϊκής χρειάζεται σε ένα ακόμα παιχνίδι να παλέψουν με ψυχή και πάθος για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Με λίγα λόγια και ξεκάθαρα σε ένα ακόμα παιχνίδι οι «κοκκινόμαυροι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο κάτι που και οι ίδιοι γνωρίζουν και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια στο να «πετάγονται» βαθμοί.

ΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΓΡΑΝΙΤΗ

Η ομάδα της Παναχαϊκής μπορεί να μην χάνει εύκολα αλλά ούτε να κερδίζει και αυτό φαίνεται από τις μέχρι τώρα ισοπαλίες που έχει πάρει στο πρωτάθλημα.

Έξι τον αριθμό μέχρι στιγμής και ακολουθούν τέσσερις ομάδες με πέντε. Έχει άμυνα από γρανίτη και είναι κρίμα να μην μπορούμε να σκοράρουμε έτσι ώστε να αποκτούνται οι τρεις βαθμοί της νίκης.

ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΕΣ

Οι «κοκκινόμαυροι» μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό την 6η αγωνιστική μετράνε δύο συνεχόμενες νίκες στο γήπεδο της Αγυιάς με τον Λεβαδειακό την 8η αγωνιστική (2-0) και την Ξάνθη την 11η (1-0).

Φυσικά όλοι επιθυμούν να τριτώσει το καλό κόντρα στον Διαγόρα αύριο υπό το φως των προβολέων και να παραμείνει στην μάχη που δίνει για την διεκδίκηση των δύο πρώτων θέσεων.

 

ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΥΣΚΟΥΝΑΣ

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ ο Χρήστος Αραβίδης πιθανόν να μην υπολογίζεται για το αυριανό παιχνίδι με τον Διαγόρα λόγω του τραυματισμού του στο εκτός έδρας ματς με τα Τρίκαλα. Αντίθετα ο Νίκος Κουσκουνάς φαίνεται να είναι καλύτερα και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή ενώ μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης θα έχουμε καλύτερη εικόνα.

 

ΠΑΕ

Ευχαριστεί τα Τρίκαλα

Η διοίκηση της Παναχαϊκής ευχαρίστησε την αντίστοιχη των Τρικάλων για την εξαιρετική φιλοξενία που παρείχαν στην «κοκκινόμαυρη» αποστολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«H Διοίκηση της ΠΑΕ Παναχαϊκη 1891 νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την ΠΑΕ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ και προσωπικά τον πρόεδρό της Ηλία Αϊβάζογλου για την εξαιρετική φιλοξενία που παρείχε στην αποστολή της ομάδας κατά την παραμονή της στα Τρίκαλα, και στα μέλη μας που παρευρέθηκαν στο γήπεδο στο πλαίσιο του μεταξύ μας αγώνα την Τετάρτη (03/03) για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2. Ευχόμαστε στον ΑΟ Τρίκαλα καλή συνέχεια!».

 

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ

Να επιστρέψει στην κορυφή

Σήμερα στις 2:45 μ.μ. (ΕΡΤ3) ανοίγει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2 με μία μόλις αναμέτρηση.

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Νίκαια με τον Ιωνικό να υποδέχεται την ομάδα της Ξάνθης που προσπαθεί να βρει τα πατήματά της μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός μετά το ισχυρό «χαστούκι» που δέχτηκε στην έδρα του από τον Ιωνικό θέλει να επιστρέψει στις νίκες και στην κορυφή. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Τάσης με βοηθούς τους Φίλο-Βογιατζή.

*Ο Ιωνικός ανακοίνωσε την ολοκλήρωση συνεργασίας με τον Παναγιώτη Κόρμπο. Ο 35χρονος αμυντικός χαφ είχε πάει το καλοκαίρι στην ομάδα της Νίκαιας και κατάφερε να αγωνιστεί σε οκτώ ματς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 12 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ              ΓΚ.    Β.

Εργοτέλης         12-6   25

Λεβαδειακός     16-7  23

Διαγόρας           11-6   23

Ιωνικός              14-10 21

Παναχαϊκή       12-6  18

Ξάνθη                 8-7   16

Τρίκαλα            10-10 14

Χανιά                  7-8   14

Δόξα Δράμας     7-14 11

Απόλλων Λαρ.   5-7   10

Καραϊσκάκης     6-19 7

Ιεράπετρα          8-17 4

*Από ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν Απόλλων Λάρισας και Ξάνθη.

*Από δύο παιχνίδια λιγότερα έχει η Δόξα Δράμας.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement