Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας αντιμετωπίζει σήμερα (17.00) εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και θέλει το σερί

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
«Κάντο όπως και στο κύπελλο» είναι το μότο στο στρατόπεδο του Προμηθέα ο οποίος σήμερα το απόγευμα (17.00 ΕΡΤ 3) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ για την 16η αγωνιστική της basketleague και μάχεται μετά από 22 μέρες χωρίς αγώνα.

Θυμίζουμε πως το τελευταίο παιχνίδι για την πατρινή ομάδα ήταν πάλι στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά τότε για το Κύπελλο Ελλάδας όπου ο Προμηθέας είχε πάρει τη νίκη-πρόκριση στον μεγάλο τελικό.
Η ομάδα του Γιατρά κόντρα στην απραξία του τελευταίου διαστήματος θέλει να δείξει καλό πρόσωπο και να πάρει τη νίκη για να μείνει ψηλά στη βαθμολογία αλλά και να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενόψει της καυτής συνέχειας.
Βέβαια και ο δικέφαλος του Βορρά θέλει πολύ τη νίκη για να παραμείνει σχετικά ψηλά στη βαθμολογία και με το πλεονέκτημα της έδρας θα προσπαθήσει για το καλύτερο.
Μ. ΓΙΑΤΡΑΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΙΚΕΣ»
Ενόψει του σημερινού αγώνα, ο τεχνικός του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, δήλωσε: «Ξεκινάμε και πάλι τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα, μετά από μια μεγάλη διακοπή. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και καλές εμφανίσεις, φτάνοντας όσο πιο ψηλά μπορούμε, αν και φυσικά όλα κρίνονται στα πλέι-οφ».
Από την πλευρά των παικτών, ο Μιχάλης Λούντζης μιλώντας χθες στο blog του ΕΣΑΚΕ, είπε:
«Καλησπέρα σας, είναι το δεύτερο παιχνίδι που παίζουμε με τον ΠΑΟΚ σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά τον αγώνα του κυπέλλου και στόχος είναι να «ζευγαρώσουμε» τις νίκες μας απέναντί του. Αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο, η διοργάνωση της Stoiximan Basket League είναι εντελώς διαφορετική από ένα νοκ-άουτ αγώνα κυπέλλου, πρόκειται για μαραθώνιο, και επίσης οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα που πήρε ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Λάρισας και ενδεχομένως να έχει έξτρα κίνητρο μετά την νίκη μας στον ημιτελικό του κυπέλλου. Εμείς από την μεριά μας, ελπίζω να μην επηρεαστούμε από την έλλειψη ρυθμού, μετά την αναβολή του αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας με την Α.Ε.Κ. και να μπούμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και στο τέλος να φύγουμε με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη».
Στο αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε χθες χωρίς προβλήματα με απογευματινή προπόνηση σε γήπεδο της Θεσσαλονίκης καθώς η αποστολή θα αναχωρήσει νωρίς το πρωί για την Θεσσαλονίκη.
Το τεχνικό τιμ έχει στην διάθεσή του, τους εξής παίκτες: Αθηναίου, Λούντζη, Ν. Μπασινά, Έβανς, Χριστοδούλου, Γιαννόπουλο, Δ. και Ι. Αγραβάνη, Τζεράι και Τζεριάν Γκραντ, Φορντ, και Αγκμπελίζ.
• Με τη νίκη του στο παιχνίδι που έγινε στις 21 Νοεμβρίου, ο Προμηθέας πήρε προβάδισμα στο σύνολο αυτών των αναμετρήσεων, αφού μετράει πλέον επτά έναντι έξι του ΠΑΟΚ. Η αχαϊκή ομάδα έφυγε με τη νίκη από την έδρα του αντιπάλου της στα δύο τελευταία ματς Πρωταθλήματος και έτσι υπάρχει πια ισορροπία στα παιχνίδια της Θεσσαλονίκης, αφού οι δύο ομάδες έχουν από τρεις νίκες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement