Connect with us

Γυναίκα

Κραγιόν και… μάσκα       

Published

on

 

 

Εάν προσπαθείτε να μη λερώνετε τη μάσκα σας με το κραγιόν σας, σίγουρα δεν είστε μόνη. Ακόμη και οι πιο μακράς διάρκειας φόρμουλες διατρέχουν τον κίνδυνο μουτζούρας ή ξεθώριασματος όταν φοράτε μάσκα. Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένα κλασικό κόλπο που θα μπορούσε να σας σώσει. Στην πραγματικότητα, το πιο σημαντικό εργαλείο που χρειάζεστε (εκτός από το αγαπημένο σας κραγιόν, φυσικά) είναι ένα χαρτομάντηλο.

Βήμα πρώτο: Προετοιμασία

Απολέπιση και ενυδάτωση των χειλιών. Τα χείλη σας δεν παραμένουν φυσικά μαλακά και λεία, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπου υποφέρετε από εποχιακή ξηρότητα.

Βήμα δεύτερο: Βάση και εφαρμογή

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βάση χειλιών ή ένα κονσίλερ (αν δεν έχετε το πρώτο) και έπειτα περάστε με ένα μολύβι χειλιών όλη την επιφάνειά τους.

Βήμα τρίτο: Εφαρμογή

Μετά από αυτό, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε το κραγιόν. Τα ματ φινιρίσματα τείνουν να έχουν περισσότερη δύναμη παραμονής σε σχέση με τα γυαλιστερά lip gloss. Εάν τελικά θελήσετε να βάλετε lip gloss, εφαρμόστε από λίγο σε λεπτά στρώματα για να αποφύγετε την κολλώδη αίσθηση που θα λερώσει και τη μάσκα σας. Το ταμπονάρισμα του χρώματος θα σας βοηθήσει να το αποφύγετε επίσης.

Βήμα τέταρτο: Το κόλπο του χαρτομάντιλου

Τοποθετήστε ένα μονόχρωμο χαρτομάντηλο επάνω από το κραγιόν και πασπαλίστε με μια χαλαρή ημιδιαφανή πούδρα επάνω από το χαρτομάντηλο. Έτσι, το κραγιόν δεν θα μεταφερθεί στη μάσκα σας. Μην ξεχνάτε να διατηρείτε τη μάσκα και το πρόσωπό σας καθαρό για να αποφύγετε επίσης την ακμή από τη μάσκα.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement