Connect with us

Μαγειρική

Πέννες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα            

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

700γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι

1 πακέτο πέννες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

500γρ. μανιτάρια σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρασοπότηρο κρασί λευκό

200γρ. κρέμα γάλακτος

100γρ. τυρί κρέμα

100γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε να κάψει στη φωτιά. Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου και ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη 1 σκελίδα σκόρδου και ψήνετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, σε δεύτερο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο σκόρδο και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε. Όταν ροδίσουν τα φιλέτα, σβήνετε με το κρασί και σκεπάζετε με καπάκι. Μετά από 5 λεπτά ξεσκεπάζετε και προσθέτετε τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει μια βράση. Τέλος στραγγίζετε τις πέννες και τις ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν. Προσθέτετε το μαϊντανό, το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύετε. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένο τυρί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement