Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ποια καταστήματα ανοίγουν μέσα στο Μάρτη -Πώς και για πόσες ώρες θα μετακινούμαστε

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 22α Μαρτίου θα είναι κατά τα φαινόμενα η ημερομηνία κατά την οποία θα σηκώσει ρολά το λιανεμπόριο.

Οι ειδικοί, που περιμένουν μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα, πολύ δύσκολα θα ανάψουν το «πράσινο φως» για την πλήρη επανεκκίνηση οικονομικών δραστηριοτήτων στις 16 του μήνα, δηλαδή την επομένη της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, τα καταστήματα, σε κάθε περίπτωση θα ανοίξουν υπό υπό αυστηρούς κανόνες και μέτρα προστασίας και με φυσική παρουσία στο κατάστημα. Κάτι που σημαίνει ότι το click away και το click inside μπαίνουν στο «ψυγείο».

Αυτό που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» κι αντικαθιστά τα δύο προηγούμενα μέτρα για τα ψώνια, είναι η αποστολή SMS στο 13032, το οποίο έχει και χρονική, αλλά και χιλιομετρική διάρκεια.

«Στις 22 Μαρτίου πιστεύω ότι θα έχουμε 1.800 με 2.000 κρούσματα, αλλά θα είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, επομένως δεν θα ήταν ανέφικτο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων» τόνισε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

«Παραμονές Πρωτοχρονιάς είχαμε 1900 κρούσματα αλλά το λιανεμπόριο δεν προκάλεσε ιδιαίτερο πρόβλημα» υπενθύμισε ο κ. Τζανάκης, ξεκαθάρισε όμως ότι είναι απαραίτητες οι στρατηγικές αποτροπής του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

www.aftodioikisi.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement