Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας-Πόσοι ασθενείς covid νοσηλεύονται

Δημοσιεύθηκε

στις

Τεράστια είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της περιοχής μας καθώς παρατηρείται συρροή περιστατικών Covid στα Επείγοντα, με τα πιο βαριά να εισάγονται στις Κλινικές των δύο νοσοκομείων της Πάτρας, τα οποία εδώ και έναν χρόνο παλεύουν με τον ύπουλο «εχθρό» για να σώσουν ζωές.

Χθες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας καταγράφηκε αύξηση στις νοσηλείες στις Κλινικές Covid όπου νοσηλεύονταν 61 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ στην ΜΕΘ έδιναν μάχη για τη ζωή τους 19 συνάνθρωποί μας. Αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών υψηλός είναι ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας, καθώς 8 ασθενείς βρίσκονται στη ΜΕΘ Covid και 56 στην Κλινική Λοιμώξεων.

 

Τα νοσοκομεία της Πάτρας ακόμα δεν έχουν φθάσει σε οριακό σημείο σε επίπεδο πληρότητας των κλινών, καθώς υπάρχει σχέδιο για να ανοίξουν και νέες κλίνες για τους ασθενείς εάν οι ανάγκες το επιβάλλουν. Ωστόσο, η αγωνία είναι έντονη καθώς η επιστημονική ομάδα της περιοχής μας εκτιμά ότι ακόμα δεν έχουμε φθάσει στην κορύφωση.

Μ.ΜΑΡΑΓΚΟΣ: «ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 15 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ»

Ο δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ στην οποία υπάγονται και οι κλινικές Covid-19, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός σε δήλωσή του στη «Γ» ανέφερε πως «Οι επόμενες 15 μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες» επισημαίνοντας ωστόσο πως «ειδικευμένοι γιατροί, ειδικευόμενοι, νοσηλευτές και όλο εν γένει το προσωπικό δεν φείδεται θυσιών και δίνει καθημερινά πραγματική μάχη για να αντιμετωπίσει το σφοδρότερο έως τώρα κύμα της πανδημίας.

Παράλληλα με την ίδια προσοχή και αφοσίωση νοσηλεύει κάθε μη Covid πάσχοντα».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement