Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Διασκευή του «Βrazil»-Το πέμπτο τραγούδι της σειράς «Τ’ αντίδωτα» από τους Jazz Satyrs

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «Brazil» του Αny Barroso (με τους Jazz Satyrs) είναι ένα κομμάτι γραμμένο και ηχογραφημένο στο πλαίσιο της δράσης «Τ’ ΑΝΤΙΔΩΤΑ» της Κ.Ε.ΔΗ.Π Καρναβάλι Πάτρας για το Πατρινό Καρναβάλι 2021.

Πρόκειται για το πέμπτο από τα 12 τραγούδια της σειράς «Τα Αντίδωτα» – 12 τραγούδια για το Καρναβάλι, που ανέβηκε την Παρασκευή μέσα από το κανάλι της στην πλατφόρμα του Youtube (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ).
Μουσική: Ary Barroso
Στίχοι: Bob Russell
Graphic Designer: Χαρά Κωστοπούλου
Όπως σημειώνουν οι Jazz Satyrs: «Επιλέξαμε ένα κλασικό αγαπημένο κομμάτι του τζαζ ρεπερτορίου, εκτελεσμένο σε πιο λάτιν ρυθμούς, για να ενώσουμε την μουσική που μας εκφράζει, με τη γιορτή που μας μεγάλωσε».
Οι Jazz Satyrs δημιουργήθηκαν στην Πάτρα το Σεπτέμβριο του 2012 σαν ένα τυπικό τζαζ κουιντέτο.
Οι επιλογές τους έχουν να κάνουν με τα στυλ της τζαζ που αναπτύχθηκαν από το 1950 και μετά και αποτυπώθηκαν με τους όρους hard bop, soul jazz, δηλαδή μελωδίες επηρεασμένες από την πνευματική κουλτούρα της αφροαμερικανικής κοινότητας με έντονη ρυθμικότητα, και φτάνουν μέχρι την cool jazz με πιο χαλαρούς ρυθμούς και μελωδίες, τυπικές φόρμες και κλασικές επιρροές. Τα ακούσματα τους περιλαμβάνουν τους καλλιτέχνες Horace Silver, Nat & Cannonball Adderley, Lee Morgan, Art Blakey, John Coltrane, Miles Davis, Dave Brubeck.
Από το 2016, οι Jazz Satyrs συνεργάζονται με την Αναστασία Βελισσαρίου στη φωνή.
Από την μπάντα έχουν περάσει καλοί φίλοι και μουσικοί όπως Δημήτρης Πετρόχειλος-trumpet, Γιώργος Κοκκινάρης-double bass, Στάθης Μαρκόπουλος-drums, Δημήτρης Βόσσος-saxophones.
Στην παρούσα φάση συνεχίζουν ως κουαρτέτο.
Διεύθυνση Παραγωγής / Έκδοση: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (Κ.Ε.ΔΗ.Π.) – Καρναβάλι Πάτρας
Οργάνωση & Εκτέλεση παραγωγής/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Περικλής Αλιώπης
Ενoρχήστρωση: Όλοι μαζί
Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουαρίου του 2021 στο NoiseBox Studio στην Πάτρα.
Ηχογράφηση, μίξη, Mastering: Διονύσης Μπάστας.
JAZZ SATYRS
Φωνή: Αναστασία Βελισσαρίου.
Πιάνο: Δημήτρης Στεφανόπουλος
Κοντραμπάσο: Vilen Karapetyan (Βιλέν Καραπετιάν)
Drums Set: Χρήστος Παγκόπουλος
Τρομπέτα: Περικλής Αλιώπης
*Εκτός από την ηχογράφηση και την παραγωγή ψηφιακού δίσκου με τα 12 τραγούδια, θα διοργανωθεί ζωντανή (live) παρουσίαση του έργου όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.


Ροή ειδήσεων

Advertisement