Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Υγεία

Η… άνοιξη των εμβολιασμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πεποίθησή του πως μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα ή στις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε πως εντός του Μαρτίου είναι πιθανό το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμών και για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στον αριθμό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, αλλά και συνολικά εκείνων που θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλη Απριλίου σημειώνοντας πως συνολικά ένα εκατομμύριο πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί εντός του Μαρτίου.
«Αυτή τη στιγμή 700 χιλιάδες έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι υπόλοιποι 362 χιλιάδες έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Εντός του Μαρτίου, κοντά στην εθνική εορτή, θα είναι 1 εκατομμύριο εμβολιασμένοι πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, διαβεβαιώνοντας πως «οι δεύτερες δόσεις όλων των εμβολίων είναι εξασφαλισμένες».
Εν συνεχεία, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της Johnson & Johnson, τονίζοντας ότι η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία έχει δεσμευτεί να παραδώσει στην Ελλάδα συνολικά 1,2 εκατ. δόσεις εμβολίων εντός του β’ τριμήνου του έτους.
«Η εταιρεία έχει επαναλάβει την υπόσχεσή της αυτή στην ΕΕ. Άρα, αυτό θα τηρηθεί, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τις μέρες του Απριλίου. Μπορεί να είναι προς το τέλος του Απρίλη», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως το πιο κρίσιμο σημείο του Απριλίου είναι οι παραδόσεις της Pfizer, καθώς εκεί αναμένουμε τις μεγάλες παραλαβές. «Εκεί, περιμένουμε τέσσερα εκατομμύρια στο τρίμηνο», υπογράμμισε ο Μ. Θεμιστοκλέους.
«Θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αν τον Απρίλιο έχουμε κοντά στο ένα εκατομμύριο από την Pfizer», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement