Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Νέα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη μετά την πορεία διαμαρτυρίας – ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στους δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συμπλοκές με αστυνομικούς το μεσημέρι στην πλατεία της πόλης.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 300 άτομα τα οποία κινήθηκαν από την πλατεία της Νέας Σμύρνης προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους για την αστυνομική παρουσία στην περιοχή φώναζαν συνθήματα υπέρ του πολυ – ισοβίτη απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατά την επιστροφή της πορείας από το Α/Τ και συγκεκριμένα στό ύψος της Ε. Βενιζέλου στο Τραμ ξέσπασαν νέες συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν συγκεντρωμένες στην περιοχή.

Ένταση στη Νέα Σμύρνη

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων και διέλυσαν την αυθόρμητη διαδήλωση. Περίπου στις 7.15μ.μ. Οι δρόμοι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης άνοιξαν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Νέα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

 

Νεα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Διατάχθηκε ΕΔΕ από την Αστυνομία  

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για τα σημερινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

Το χρονικό των επεισοδίων 

Όλα ξεκίνησαν με τη συμπλοκή μεταξύ ομάδας 30 ατόμων και αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ  στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπλοκή έγινε όταν τέσσερις αστυνομικοί έκαναν ελέγχους για χρήση μάσκας, αποστάσεις και μη νόμιμες μετακινήσεις και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα αστυνομικά όργανα δέχθηκαν επίθεση.

 

 

 

Ev4VBS0XEAAX86F

 

Ev4dW9hXcAExQpv
dias__1__2
dias__2__2

Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τους  αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από δυνάμεις των ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ .

Οι αστυνομικοί  απομάκρυναν τους αγνώστους με γκλοπ, ενώ έγιναν  και 7 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Μετά τις συμπλοκές ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων.

neasmirni1

ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομία ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες

«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα ξεσπούν πάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών» και τονίζει πως «όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες».

«Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα», σημειώνει.

www.protothema.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement