Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Επιστρατεύονται» δημοτικά κτίρια-Η δημοτική Αρχή Αιγιάλειας υπέδειξε χώρους για έκτακτους εμβολιασμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Nέους χώρους οι οποίοι μπορεί να χρησιμοποιηθούν εκτάκτως ως εμβολιαστικά κέντρα υπέδειξε η Δημοτική Αρχή της Αιγιάλειας στην 6η ΥΠε, μετά από την αλλαγή στρατηγικής και την εγκατάλειψη του σχεδίου – την οποία πρώτη αποκάλυψε της «Γ» προ μηνός- για την λειτουργία εμβολιαστικών στα Κέντρα Υγείας Ακράτας και Αιγίου και τα Περιφερειακά Ιατρεία Διακοπτού και Συμπολιτείας.

Τα νέα σημεία υπέδειξε ο Δήμος Αιγιαλείας με έγγραφό του προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, μετά από εντολή του διοικητή της Γιάννη Καρβέλη και τις συνεννοήσεις με το Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Όπως είναι γνωστό το μοναδικό εμβολιαστικό στο Αίγιο είναι το Νοσοκομείο Ανατ. Αιγιάλειας με εναλλακτική λύση το Νοσοκομείο των Καλαβρύτων, καθώς οι δομές της πρωτοβάθμιας αδυνατούν να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις συντήρησης των εμβολίων των Pfizer, Moderna και J&J.

Η σχετική επιστολή προς το Δήμο εστάλη από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της 6ης ΥΠε. Ο δήμος κατέγραψε ήδη και απέστειλε επιστολή με χώρους που διατίθεται, κατάσταση με υγειονομικό προσωπικό και στελέχη του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και εξοπλισμό (ασφαλισμένες αποθήκες – ψυγεία) για πιθανή χρήση στη διάρκεια εμβολιασμών κατά του covid-19.
Μεταξύ των προτεινόμενων χώρων είναι δημοτικό κτίριο πλησίον του πρώην Δημαρχείου Ακράτας και κτίρια σε Διακοπτό και Συμπολιτεία.
Στο έγγραφό του προς την 6η ΥΠΕ, ο κ.Καλογερόπουλος σημείωσε πως ο Δήμος Αιγιαλείας δύναται να διαθέσει δημοτικά κτίρια στο Αίγιο και νοσηλευτές, υπενθυμίζει όμως πως στην περιφέρεια του δήμου λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, που πρέπει να αξιοποιηθούν.
Στο μεταξύ, από την επόμενη Τρίτη 16 του μηνός θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό, αλλά μόνο για το εμβόλιο της Astra Zeneca και την ηλικιακή γκάμα 60-64, το ΚΥ Ακράτας.
Η δημοτική αρχή θεωρεί ότι ο πληθυσμός, μόνο με το εμβόλιο της Astra Zeneca, θα παραμένει ακάλυπτος όχι με δική του ευθύνη. Αναγνωρίζει όμως το πρόβλημα με την έλλειψη εμβολίων και την ανάγκη να «επιστρατευτούν» δημοτικοί χώροι και υλικά, στην περίπτωση που αποφασιστεί να λειτουργήσουν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα με την αύξηση των διατιθέμενων εμβολίων mRNA (Pfizer, Moderna και J&J).
ΠΑΝ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement