Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας είδε τα λάθη του με ΠΑΟΚ και κοιτάζει μπροστά για τη μάχη με τον Άρη

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Η ήττα στην Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ ναι μεν κράτησε πιο πίσω στη βαθμολογία τον Προμηθέα για την μάχη με τα πλέι-οφς αλλά από την άλλη καλύτερα που ήρθε τώρα καθώς υπάρχει χρόνος προκειμένου να καλυφθεί και παράλληλα ήταν ένα καμπανάκι για την πατρινή ομάδα να δει τα λάθη της.

Η ομάδα του Γιατρά εκτός από το θέμα της απραξίας που έπαιξε τον ρόλο της έχασε κυρίως από τα λάθη που έγιναν σε άμυνα και επίθεση.
Πρώτα από όλα στην άμυνα ο Προμηθέας δεν βρήκε αντίδοτο στο μεγάλο πρωταγωνιστή Τερνερ που ήταν πολύ εύστοχος από όλες τις θέσεις αλλά δεν ήταν μόνος αυτός. Στο τελευταίο κρίσιμο 5λεπτο έκανε μεγάλη ζημιά μέσα στη ρακέτα ο Κακλαμανάκης τον οποίο ούτε ο Τζεράι Γκραντ και ούτε ο Αγκμπελίζ κατάφεραν να τον περιορίσουν με αποτέλεσμα να σημειώσει 15 πόντους και κάτω από τη ρακέτα υπήρχε πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα στην επίθεση, κανένας από τους σκόρερ του Προμηθέα δεν κατάφερε να δώσει σημαντικές βοήθειες, η ομάδα δεν είχε καθαρό μυαλό στα τελευταία 2 λεπτά με αποτέλεσμα να γίνουν επιλογές υπό κακές προϋποθέσεις και κυρίως από την περιφέρεια.
Το γεγονός ότι δεν υπήρχε καθαρό μυαλό φάνηκε και από τα 11 συνολικά λάθη που έκανε η ομάδα του Γιατρά ο οποίος ανακάτεψε την τράπουλα όσο μπορούσε αλλά δεν του βγήκε κανένα σχήμα όπως είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το ματς.
Αυτή η ήττα μπορεί να είναι διδακτική για τον Προμηθέα, να δει τι πρέπει να βελτιώσει και να είναι καλύτερος στη συνέχεια που έρχονται καυτές αναμετρήσεις με 5 ματς σε διάστημα 21 ημερών.
Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
Από σήμερα οι παίκτες του Προμηθέα έχουν στρέψει την προσοχή τους στο επόμενο παιχνίδι που θα γίνει το Σάββατο κόντρα στον Άρη κα δεν χωρά καμία συζήτηση για το στόχο που είναι μόνο η νίκη.
Άλλωστε και οι κίτρινοι φέτος αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και η λογική λέει πως η πατρινή ομάδα εφόσον δείξει την απαραίτητη προσοχή θα πάρει τη νίκη για να πάει και με την καλύτερη ψυχολογία ενόψει των συνεχόμενων αγώνων.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι παίκτες του Προμηθέα χθες είχαν ρεπό και σήμερα έχουν ραντεβού στο γήπεδο για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ενόψει του Σαββάτου με τον Μάκη Γιατρά να υπολογίζει όλους τους παίκτες.
• Στια τάξεις του Προμηθέα μπορεί να μην είπαν το παραμικρό όμως έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Πουρσανίδη που στα τελευταία λεπτά έδωσε 2-3 ανάποδα σφυρίγματα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement