Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώτα Παναγοπούλου: Οι εργαζόμενοι σήκωσαν όλο το βάρος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Οι εργαζόμενοι σήκωσαν όλο το βάρος της πανδημίας, παραμένοντας όμως αόρατοι στα μάτια της Πολιτείας, η οποία δεν έλαβε κανένα μέτρο για να προφυλάξει τους ίδιους και τις οικογένειές τους», τόνισε η πρόεδρος του σωματείου των εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, Γιώτα Παναγοπούλου και προσέθεσε «ειδικά οι πωλητές και οι ταμίες των σούπερ μάρκετ και των πολυεθνικών καταστημάτων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ερχόμενοι καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες πολίτες είναι απροστάτευτοι».

Σύμφωνα με την κα Παναγοπούλου ακόμη και αν κάποιος εργαζόμενος νοσήσει από τον κορωνοϊό δεν προβλέπεται άδεια ασθενείς και αναγκάζεται να κάνει χρήση της κανονικής του άδειας ή οι μέρες που παραμένει σε καραντίνα αφαιρούνται από τα ρεπό που ενδεχομένως δικαιούται με αποτέλεσμα κι αυτό να έχει άμεσο αντίκτυπο στη διασπορά, αφού κάποιοι προτιμούσαν να μην ενημερώσουν. Ωστόσο, όπως είπε, τέτοια περιστατικά που καταγγέλθηκαν στο σωματείο αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Την ίδια ώρα η κα Παναγοπούλου κατήγγειλε πως αρκετοί εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον φόβο της ανεργίας με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται σε αλλαγή των συμβάσεών τους εν μέσω κορωνοϊού. «Το σωματείο μας για να παρέμβει πρέπει να έχει την συγκατάθεση του εργαζόμενου, οι οποίοι πολλές φορές φοβούμενοι συνέπειες δεν μας επιτρέπουν να αντιδράσουμε. Σεβόμαστε τους εργαζόμενους και την αγωνία τους. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα. Για παράδειγμα εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό, ενώ η Πολιτεία όφειλε για να έχει μεριμνήσει και για την τακτική διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, καθώς κάποιων ελάχιστων εξαιρέσεων οι ίδιοι οι υπάλληλοι πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους. Δυστυχώς αν και είχαμε την εμπειρία από την πρώτη καραντίνα, στη δεύτερη που έχει και μεγαλύτερη διάρκεια η Πολιτεία αποδείχτηκε ανέτοιμοι και άφησε τους εργαζόμενους απροστάτευτους».

Τέλος, η κα Παναγοπούλου εκτίμησε πως η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε αναστολή ακόμη και όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις ή κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα κληθούν να εργαστούν με ελαστικές μορφές εργασίας.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement