Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώτα Παναγοπούλου: Οι εργαζόμενοι σήκωσαν όλο το βάρος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Οι εργαζόμενοι σήκωσαν όλο το βάρος της πανδημίας, παραμένοντας όμως αόρατοι στα μάτια της Πολιτείας, η οποία δεν έλαβε κανένα μέτρο για να προφυλάξει τους ίδιους και τις οικογένειές τους», τόνισε η πρόεδρος του σωματείου των εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, Γιώτα Παναγοπούλου και προσέθεσε «ειδικά οι πωλητές και οι ταμίες των σούπερ μάρκετ και των πολυεθνικών καταστημάτων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ερχόμενοι καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες πολίτες είναι απροστάτευτοι».

Σύμφωνα με την κα Παναγοπούλου ακόμη και αν κάποιος εργαζόμενος νοσήσει από τον κορωνοϊό δεν προβλέπεται άδεια ασθενείς και αναγκάζεται να κάνει χρήση της κανονικής του άδειας ή οι μέρες που παραμένει σε καραντίνα αφαιρούνται από τα ρεπό που ενδεχομένως δικαιούται με αποτέλεσμα κι αυτό να έχει άμεσο αντίκτυπο στη διασπορά, αφού κάποιοι προτιμούσαν να μην ενημερώσουν. Ωστόσο, όπως είπε, τέτοια περιστατικά που καταγγέλθηκαν στο σωματείο αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Την ίδια ώρα η κα Παναγοπούλου κατήγγειλε πως αρκετοί εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον φόβο της ανεργίας με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται σε αλλαγή των συμβάσεών τους εν μέσω κορωνοϊού. «Το σωματείο μας για να παρέμβει πρέπει να έχει την συγκατάθεση του εργαζόμενου, οι οποίοι πολλές φορές φοβούμενοι συνέπειες δεν μας επιτρέπουν να αντιδράσουμε. Σεβόμαστε τους εργαζόμενους και την αγωνία τους. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα. Για παράδειγμα εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό, ενώ η Πολιτεία όφειλε για να έχει μεριμνήσει και για την τακτική διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, καθώς κάποιων ελάχιστων εξαιρέσεων οι ίδιοι οι υπάλληλοι πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους. Δυστυχώς αν και είχαμε την εμπειρία από την πρώτη καραντίνα, στη δεύτερη που έχει και μεγαλύτερη διάρκεια η Πολιτεία αποδείχτηκε ανέτοιμοι και άφησε τους εργαζόμενους απροστάτευτους».

Τέλος, η κα Παναγοπούλου εκτίμησε πως η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε αναστολή ακόμη και όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις ή κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα κληθούν να εργαστούν με ελαστικές μορφές εργασίας.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πονοκέφαλος» το MyData για τους φοροτεχνικούς- Δόθηκε χθες παράταση μέχρι 15/6 για τα παραστατικά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Δεκτό έγινε το αίτημα των φοροτεχνικών για ολιγοήμερη παράταση υποβολής εσόδων των επιχειρήσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα, Mydata, η οποία έληγε στις 27 Μαΐου.

Χθες το απόγευμα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, στην πλατφόρμα myDATA, έως τις 15 Ιουνίου 2022.

Το αίτημα είχε διαβιβαστεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), η οποία υποδεχόμενη τα αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να δοθεί παράταση για τη διαβίβαση των παραστατικών των επιχειρήσεων στο Mydata προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία που ορίζεται.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αχαΐας Δημήτρης Μπόκαρης επισημαίνει στην «Γ» πως «τόσο ο Σύλλογός μας όσο και η ΠΟΦΕΕ είχαμε ζητήσει παράταση της προθεσμίας υποβολής των εσόδων των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα mydata διότι τα φοροτεχνικά γραφεία έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω των φορολογικών δηλώσεων. Επιπρόσθετα, η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά για τους επαγγελματίες και έχουν ανακύψει αρκετά τεχνικά προβλήματα οπότε θεωρούμε πως η παράταση ήταν επιβεβλημένη».

Στο μεταξύ, την παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, που αντικατέστησε την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών (ΜΥΦ), πέραν της 27ης Μαΐου 2022, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

ANOIKTO ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εν τω μεταξύ, στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται το ενδεχόμενο παράτασης για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και ακόμα υπάρχει περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου για να τις καταθέσουν οι φορολογούμενοι.

Όπως αναφέρουν ανεπίσημες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να δοθεί παράταση έως τις 27 Ιουλίου με τέλη Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 1.415. 373 φορολογικές δηλώσεις στο Taxisnet από τις 6,5 εκατ. που πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Ιουνίου 2022. Αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός με τον οποίο “τρέχει” η υποβολή τους είναι ακόμα χαμηλός.

Ε.Γ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ενημερωτική εκδήλωση για το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, τo Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννη Αίσωπο, πραγματοποίησαν Workshop, με θέμα το Νέο Ευρωπαϊκό
Bauhaus. Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το «NewEuropeanBauhaus» που λειτουργεί ως μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επειδή γίνεται το σημείο συνάντησης της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης
και της τεχνολογίας για ένα μέλλον πιο βιώσιμο, συμπεριληπτικό και όμορφο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Φωκίωνας Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας & Καινοτομίας, ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την υψηλό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων φοιτητών στην πρόσκληση αυτή.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δρ. Γιάννης Αίσωπος, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Π. Πατρών, η Δρ. Βασιλική Πετρίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου Πατρών o Δρ. Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος
Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιου Πατρών, και η Δρ. Αγάπη Πρώιμου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιου Πατρών, και η Δρ. ΡίβαΛάββα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στο workshop συμμετείχαν περισσότεροι από 100 φοιτητέςτου Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών σε ένα κλίμα εξαιρετικό, παρουσιάζοντας πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής των αρχών της σχολής Bauhaus και αναζητήθηκαν ιδέες για το Νέο, που
επιδιώκει ένα μέλλον βιώσιμο, πράσινο, συμπεριληπτικό προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Αγωνία τέλος για την 86χρονη από τη Σκοτάνη Καλαβρύτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 86χρονη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν χθες το απόγευμα στην Σκοτανη Καλαβρύτων.
Μετά από αναζητήσεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής η 86χρονη, που έπασχε από άνοια, εντοπίστηκε σε μια ρεματιά. Ανασύρθηκε από το σημείο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί πως ετοιμαζόταν να μεταβεί η 6η ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για να προβεί σε αναζητήσεις, αλλά ευτυχώς η αγνοούμενη εντοπίστηκε πριν πέσει το σκοτάδι.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα