Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Η θέση του προέδρου του ΙΟΠ Κώστα Καλογερόπουλου ενόψει των εκλογών στην ΕΙΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις θέσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών αναπτύσσει στη «Γ» ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Καλογερόπουλος ενόψει των εκλογών της ΕΙΟ που μετατέθηκαν για τις 24 Μαρτίου. Ο έμπειρος παράγοντας τονίζει την ξεχωριστή θέση του ομίλου στα τεκταινόμενα.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:
«Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τη στάση μας στις επικείμενες εκλογές της ΕΙΟ, διότι ο όμιλός μας είναι κομβικός από πλευράς δραστηριότητας στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο και ίσως διότι πολλοί έχουν μάθει να κρίνουν από το ποιος σε υποστηρίζει και όχι ποιος είσαι. Μετά λοιπόν από σκληρή δουλειά ετών και εκατοντάδες χιλιόμετρα που έχουμε διανύσει στην περιφέρειά μας προκειμένου να υποστηρίξουμε την ιστιοπλοΐα στη γειτονιά μας, κρίνουμε ότι ο όμιλός μας πρέπει να εκπροσωπηθεί στις εκλογές και στα δύο σώματα, του Διοικητικού Συμβουλίου και της ανοικτής θαλάσσης. Επίσης θα ζητήσουμε και την στελέχωση με μέλη μας επιτροπών, οι οποίες διορίζονται από το εκλεγέν Δ.Σ., όπως είχαμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια με παράδειγμα εκπρόσωπό μας στην επιτροπή δραστηριότητας και στην επιτροπή ΑμεΑ. Δεν είναι προτεραιότητά μας να κάνουμε δηλώσεις υπέρ ή κατά κάποιου, ούτε να υποδείξουμε στους ομίλους που ισότιμα συνεργαζόμαστε τι να κάνουν. Προτεραιότητά μας είναι η ιστιοπλοΐα και η ανάπτυξή της όχι μόνο στο κέντρο άλλα σε όλη την Ελλάδα και στην δική μας περιφέρεια. Διότι ειδικά στην περιοχή μας το έχω ξαναπεί, η αγωνιστική ιστιοπλοΐα είναι ο προθάλαμος του γιώτινκ και έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και σχέση.
Άλλωστε στις εκλογές υπάρχει μόνο ένα κοινό ψηφοδέλτιο στο οποίο μπαίνουν όλοι οι υποψήφιοι. Συνεπώς έχει την δυνατότητα όποιος θέλει να επιλέξει αυτούς που νομίζει ικανότερους χωρίς να δεσμεύεται. Με τον νέο νόμο που ισχύει ο πρόεδρος πλέον δεν προκύπτει από το Δ.Σ. αλλά από ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και θα διοικήσει με τα μέλη εκείνα που θα έχουν εκλεγεί. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί, διότι μπορεί να έχουμε και πρόεδρο ο οποίος να μην έχει την πλειοψηφία των μελών και εκεί πρέπει να δούμε τι θα συμβεί στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση εμείς εάν εκλεγούμε θα συνεργαστούμε με όποιον κερδίσει το χρίσμα του προέδρου διότι σκοπός μας είναι πάντα το καλό της ιστιοπλοΐας.
Επίσης ο νέος νόμος αποστρατεύει λόγω ορίου ηλικίας 7 από τα 15 μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. και όσον αφορά τα περί ανανέωσης σε επίπεδο προσώπων, μας βρίσκει σύμφωνους αλλά δεν πρέπει να περάσουμε σε επιλογές ανθρώπων με μικρή εμπειρία διότι η χρονιά είναι πολύ δύσκολη. Για να πάρετε μια γεύση του όγκου δουλειάς που περιμένει το νέο Δ.Σ., σκεφτείτε ότι εκκρεμούν να πραγματοποιηθούν αποστολές προκρίσεων αθλητών για τους Ολυμπιακούς σε χώρες του εξωτερικού, ακόμη και οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν ξέρουμε εάν θα γίνουν, αναμένουμε την ανάθεση 2 πανευρωπαϊκών αγώνων που μπορεί να έλθουν στην χώρα μας, και ένα πανευρωπαϊκό double handed σκαφών ανοικτής θαλάσσης που ήδη έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί τον Ιούλιο. Και μην ξεχνάμε και τα πάρα πολλά οργανωτικά θέματα και διοικητικά που προέκυψαν μετά την πανδημία. Άρα χρειαζόμαστε άτομα με εμπειρία και με ποιότητα χαρακτήρα σύνθεσης και όχι σύγκρουσης.
Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. η πρότασή μας είναι ο Κώστας Γεωργόπουλος, νέος αλλά με μεγάλη εμπειρία και πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη του στην περιφέρεια, γνώστης όλων των ομίλων και των προβλημάτων τους και για το Δ.Σ. της ανοικτής θάλασσας ο υπογράφων που μετά τη μετακίνηση του πρώην προέδρου (Τσαλίκη) και του πρώην γενικού γραμματέα της ΕΑΘ σε θέσεις υποψηφιότητας για πρόεδρο της Ε.Ι.Ο. και μέλος του Δ.Σ. αντίστοιχα, δημιουργήθηκε η ανάγκη κάλυψης της θέσης από υποψήφιους με προϋπηρεσία ετών. Για τις θέσεις των επιτροπών θα επανέλθουμε μετά τις εκλογές με προτάσεις μια και αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να γίνει κάποιος προγραμματισμός».


Ροή ειδήσεων

Advertisement