Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Γενέθλια με «κόστος» 9.000 ευρώ-Τρεις συλλήψεις για το κορωνοπάρτι

Published

on

Σε τρεις συλλήψεις εντός του αυτοφώρου προχώρησε χθες το πρωί η Αστυνομία για το κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή της Οβρυάς.

Στο πάρτι συμμετείχαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, πάνω από σαράντα νεαρά άτομα, τα οποία χόρευαν και διασκέδαζαν αψηφώντας τα μέτρα απαγόρευσης διάδοσης της πανδημίας και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Όπως γράψαμε και χθες, η Αστυνομία δέχθηκε καταγγελία μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για τη διοργάνωση πάρτι σε απομακρυσμένη περιοχή της Οβρυάς. Περιπολικά μετέβησαν στο σημείο, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάτι σχετικό με τα καταγγελόμμενα, ενώ ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων έφθασαν στο σημείο να «τρολλάρουν» με αναρτήσεις τους στα social media την παρουσία των περιπολικών.
Στη θέα της Αστυνομίας αρκετοί νεαροί διέφυγαν από τα χωράφια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Ωστόσο, με εντολή του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας ταξίαρχου Γιάννη Κυριακόπουλου, οι διοικητές του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Παντελής Τσίρκας και του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Γιάννη Αθανασόπουλου, μαζί με κλιμάκιο αστυνομικών και με τη συνδρομή της Άμεσης Δράσης αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία, ενώ μετά και από στοχευμένες έρευνες, εντόπισαν χθες το πρωί τους διοργανωτές του πάρτι (δύο νεαρούς και τον ιδιοκτήτη του χώρου) και τους συνέλαβαν, σχηματίζοντας σε βάρος τους δικογραφία.

Οι συλληφθέντες σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξαν πως διοργάνωσαν ένα πάρτι γενεθλίων με λίγους φίλους αλλά «ξεχείλωσε» καθώς ο καθένας έφερε και περισσότερα άτομα.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο χώρος δεν διέθετε ηλεκτροδότηση κάτι που αντιμετωπίστηκε με τη χρήση γεννήτριας, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κοντινό σημείο και 16 κενές φιάλες με ποτό. Από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ τους επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 9.000 ευρώ.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. αναφέροντας τα εξής: «Συνελήφθησαν, το πρωί της Δευτέρας, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών με τη συνδρομή αστυνομικών του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19). Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, έπειτα από καταγγελία, διαπίστωσαν ότι οι δυο από τους άνδρες, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, σε αποθήκη ιδιοκτησίας του τρίτου συλληφθέντα, είχαν διοργανώσει κοινωνική εκδήλωση (πάρτι), όπου διασκέδαζαν ως προσκεκλημένοι, περισσότερα από 40 άτομα, παραβιάζοντας τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19). Επιπλέον, από τους αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών βεβαιώθηκαν στους τρεις άνδρες διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 9.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν κοντά στον τόπο του περιστατικού και κατάσχεσαν 16 κενές φιάλες αλκοολούχων ποτών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών».

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας προκειμένου να μην επαναληφθούν πάρτι το επόμενο διάστημα, ενόψει και της κορύφωσης της καρναβαλικής περιόδου το Σαββατοκύριακο. Φέτος, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας έχουν «παγώσει» ωστόσο υπάρχει η αγωνία μήπως διοργανωθούν πάρτι σε αποθήκες ή σε εξοχικά σπίτια, απομακρυσμένα από κατοικημένες περιοχές. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με κύκλους της Ερμού, θα γίνονται συνεχείς και στοχευμένοι έλεγχοι από την Αστυνομία για να αποτραπούν εκδηλώσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement