Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

146 ασθενείς δίνουν τη μάχη με τον ιό στα νοσοκομεία της Πάτρας

Published

on

Εντείνεται η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της Πάτρας από την πανδημία καθώς παραμένει υψηλός ο αριθμός των νέων μολύνσεων – χθες ανακοινώθηκαν 79- ενώ αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας.

Οι νοσηλείες χθες στο ξεκίνημα της πέμπτης εβδομάδας σκληρού lockdown στην Πάτρα έφθασαν τις 146, εκ των οποίων οι 27 αφορούν ασθενείς που βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου παλεύουν για να βγουν νικητές από τον «πόλεμο» με τον ύπουλο εχθρό.
Χθες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν 61 ασθενείς στις Κλινικές Covid -19 (το μεσημέρι δόθηκαν δέκα εξιτήρια) και άλλοι 19 στις ΜΕΘ Κορωνοϊού (δυστυχώς απεβίωσε μια ασθενής).
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 58 ασθενείς στην Κλινική Λοιμώξεων και άλλοι 8 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι τεράστια, ενώ υπάρχουν φόβοι πως τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν τα κρούσματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.
Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 79 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, αριθμός ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αφήνει περιθώρια για χαμόγελα αισιοδοξίας λόγω μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή της Πάτρας, καθώς ο αριθμός των τεστ που έγιναν προχθές είναι μειωμένος σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες.
Στην Δυτική Ελλάδα συνολικά καταγράφηκαν χθες 101 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 13 στην Αιτωλοακαρνανία και 9 στην Ηλεία.
«Πρωταθλήτρια» παραμένει στην Δυτική Ελλάδα σταθερά η Αχαΐα, όπου ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων το τελευταίο 7ημερο ανέρχεται στο 70,43 ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων ανέρχεται στα 25,46.
Πάντως, η αγωνία για αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων μεγαλώνει όσο καταγράφονται νέες εστίες στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ενώ μεγάλη «πληγή» αποτελεί η ενδοοικογενειακή διασπορά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement